2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Csodájára járnak a balatonfűzfői tojásfának

Hír TV

2018. április 2., hétfő 11:08, frissítve: hétfő 12:35

Egyre több tojás díszíti a balatonfűzfői tojásfát. Évről évre híresebb a posta mellett álló nyírfa, egyre többen helyeznek el rajta ilyenkor saját alkotást.

„Igazából ez egy nagyon jó közösségi kezdeményezés, kicsit megmozgatja a helyi lakosságot, illetve az ideérkező turistákat, és ennek én is részese szerettem volna lenni, úgyhogy saját festésű tojással készültem, amit már föl is raktam a fára” – mondta egy hölgy a Hír TV-nek.

Öt éve németországi ötlet alapján díszítették föl először a fát tojásokkal. Azóta országszerte lehet találkozni hasonló kezdeményezésekkel, de a helyi turisztikai egyesület tagjai szerint a balatonfűzfői más miatt is egyedi.

„Aki idejön, az attól teszi még különlegessé ezt a helyet, hogy felírja a tojásra a nevét, hogy honnan jött, az évet, az elmúlt öt évben rengeteg ilyen tojás került a fára. Majdnem olyan, mint egy lakatfa. Ebben az évben attól lett egy kicsit még különlegesebb, mint az előző években, hogy most geocaching-túrát is szerveztünk” – emelte ki Szanyi Szilvia, a Balatonfűzfő–Litér Turisztikai Egyesület elnöke.

Az egyesület megőrzi a korábbi évek díszeit is, és újra kirakják őket, így idén már közel 3000 tojás díszíti a fát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!