2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Budapestre érkezik az Arcade Fire

2018. június 15., péntek 18:34, frissítve: péntek 22:35

Június 17-én Budapestre érkezik a 2000-es évek legfontosabb alternatív rock zenekara, az Arcade Fire, ami már önmagában is óriási hír a rajongóknak, hiszen a kanadai csapat még ezelőtt sohasem járt Magyarországon, de egy külön kellemes meglepetést is tartogat a koncert, ugyanis a Balkán egyik legnívósabb poszt-punk bandája, a belgrádi Repetitor nyitja majd az estét.

A Win Butler-Regine Chassagne házaspár köré épülő Arcade Fire 2001-ben alakult Montrealban. Egy 2003-ban kiadott EP, és közben számos tagcsere után a zenekar ma ismert formáját 2004-re, a Funeral című nagylemez idejére vette fel. Az induló Arcade Fire zenei világára sok minden hatott: hallhatjuk benne a 70-es évek artpopját, David Bowie, a Roxy Music és a Talking Heads világát, Neil Young folk-rockját, Bruce Springsteen amerikai történetmesélős rockzenéjét, vagy a 80-as évek alternatív rockját, főként a Pixies úttörő gitárzenéjének a hatását, vagy az R.E.M. érzékeny-intellektuális világát.

Az Arcade Fire aktuális nagylemeze a 2017-ben megjelent Everything Now, amire nagyon rágyúrt az együttes, hiszen számos ismert producert mozgósított. Nagykiadóhoz szerződtek, a lemez pedig minden addiginál elektronikusabb és poposabb lett, de az Arcade Fire-nek még ez is jól áll: a reggae és a soul is otthon van náluk, és még egy ABBA-stílusgyakorlat is tud kúl lenni az amerikai-kanadai együttes kezében.

A csapat ígérte szerint nemrég megjelent nagylemez dalait és a legnagyobb slágereiket is elhozzák Budapestre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!