2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A veszélyeztetett állatokról tartanak konferenciát Budapesten

Hír TV

2018. április 30., hétfő 17:03, frissítve: hétfő 18:12

Egyhetes konferenciát tartanak Budapesten a védett állatok megóvása érdekében. A tanácskozásra a világ minden tájáról érkeztek az állatkerti szakemberek. A legfőbb cél a veszélyeztetett fajok szaporítása és a genetikai sokféleségük megtartása.

Az oroszlánokat, a tigriseket és a gorillákat kedveli leginkább budapesti állatkert közönsége. Mind védett állat. A veszélyeztetett fajok szaporításáról, megőrzéséről tartanak konferenciát nemzetközileg elismert szakértők részvételével Budapesten.

Az ilyen eseményeken tervezik el azt például, hogy az elkövetkezendő években melyik állatkertben milyen fajokkal fognak foglalkozni, hogyan működnek együtt az egyes állatkertek. A megszületett állatokat, ilyen ritka, kihalófélben lévő állatokat melyik állatkertből melyik állatkertbe fogják elküldeni annak érdekében, hogy például a genetikai sokféleség megmaradjon, tehát, hogy hatékonyan tudjanak az állatkertek együttműködni ezeknek a veszélyeztetett fajoknak a védelmében - mondta el Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

A Fővárosi Állatkert állat-egészségügyi főigazgatója is a résztvevők között van.

Én most konkrétan egy óvilági majmokkal foglalkozó találkozón vagyok, ott például Japánból, Ausztráliából, az USA-ból jöttek különböző szakemberek, akik arról számoltak be, hogy ezeket az óvilági majmokat ott hogyan tartják, milyen problémákkal küszködnek, és hogyan tudnak hatékonyabban ezek a különböző régiók együttműködni. A megoldásokat keressük és remélem, hogy ezek a megoldások előrébb viszik ezeknek a fajoknak a sorsát - mondta Sós Endre.

Az élővilág sokféleségére az illegális kereskedelem ugyanolyan veszélyt jelent, mint a beltenyészet - tette hozzá a főigazgató.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!