2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A szegedi múzeumban elevenedik meg a Jurassic Park

Hír TV

2018. július 14., szombat 15:47, frissítve: szombat 16:19

65 millió éves dinoszaurusz tojást, eredeti csontmaradványokat és csontváz-felépítményeket is megcsodálhatnak azok, akik ellátogatnak a szegedi dinoszaurusz kiállításra. A Móra Ferenc Múzeum szombaton megnyílt tárlatán 8 robot őshüllőt is bemutatnak. A gyerekek régészeti homokozóban játszhatnak és dinójelmezbe bújhatnak.

Már a nyitás előtt kígyózott a sor a szegedi múzeum előtt. A szervezők azt ígérték: a látogatók egyszerre számíthatnak tudományos és játékos tárlatra. Egy játszótermet is berendeztek a gyerekeknek, ahol a Jurassic Park című film két eredeti dinoszaurusz-robotját is bemutatják.

Az Egyesült Államokból származó tárlat egyik legértékesebb darabja a mai Kína területéről származó hadroszaurusz tojás. A kövület egy strucctojásnál kisebb.

„Óriási méretű dinócsontvázakat, dinórobotokat, dinómaketteket állítunk ki. A tudományos hátterét a kiállításnak pedig az eredeti fosszíliák adják, tehát vannak eredeti dinócsontok, csontdarabok, és hát ami talán a legérdekesebb, legizgalmasabb eredeti tárgy, egy 65 millió éves dinótojás” – emelte ki Medgyesi Konstantin, a Móra Ferenc Múzeum szóvivője.

A tárlat szakmai felügyelője Don Lessem, amerikai dinoszaurusz szakértő, aki a Jurassic Park-filmek tanácsadója is volt. A dinószakértő vasárnap érkezik a Móra Ferenc Múzeumba, ahol tárlatvezetést tart.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!