2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A paprikás csirke volt a sláger a Gourmet Fesztiválon

2015. május 24., vasárnap 13:15, frissítve: vasárnap 16:52

Egy hagyományos ételt, a paprikás csirkét kellett újragondolniuk az idei Gourmet Fesztivál kiállítóinak. Az ötödik alkalommal megrendezett eseményre több mint száz fővárosi és vidéki étterem állított pavilont.

Az eső sem tántorította el az ínyenceket. A Millenáris Parkban megrendezett Gourmet Fesztiválra szombat délután is sokan látogattak ki. A korábbi évekhez hasonlóan, a standot állító éttermeknek idén is egy hagyományos ételt, ezúttal a paprikás csirkét kellett újragondolniuk. „A mi paprikás csirkénk attól más, mint a többi, hogy egy filézett csirkecombból készül, amibe egy csirkemelltöltelék van beletöltve, majd fel van hengerelve egy roláddá, és alacsony hőmérsékleten meg van szuvidolva, majd ezután kenyérbélbe van töltve, és bő olajban ki van sütve, jó ropogós a kérge, és belül nagyon omlós a csirke, egy paprikás szószba van beleültetve” – mondta Domján Richárd, aki a Bock Bisztrót képviselte.

A nagy múltú éttermek mellett a divatos street food is helyet kapott a több mint száz kiállító között. „A paprikahabot egy kolbász mellé tálaljuk, ami más néven nics, ez egy erdélyi különlegesség. A paprikahab egy zöldséges- és egy csirkealaplé-redukcióval készült, amit magyaros alapra helyeztünk, és ezt szódásszifonnal tálaljuk, mellette egy nagyon könnyű majonézkrémmel” – mondta Géró Zsuzsi a Céltoronytól.

Volt olyan stand, ahol a krokodilhúst is megkóstolhatták. „A kiállítók köre is bővült. Igyekszünk évről évre azokat az új helyeket, új éttermeket, cukrászdákat, borászatokat is megmutatni, akikről azt gondoljuk, hogy a hazai gasztronómiának a legjobbjai, és hát természetesen sok visszatérő kiállító van, akik továbbra is az élvonalat képviselik a hazai kínálatból” – mondta Gerendai Károly fő szervező.


A kiállítókat egy gasztroszakértői csapat válogatta ki a rendezvényre. A Gourmet Fesztivál vasárnap késő estig várja a látogatókat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!