2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

A közönségszavazatok döntöttek az Eurovízión

Hír TV

2018. május 13., vasárnap 13:09

Izraeli győzelem született a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban. A versenyt ezúttal a nézői szavazatok döntötték el. Magyarországot az AWS zenekar képviselte, amely 21. lett.

A női erő és a társadalmi igazság ébredéséről szóló számmal győzött izraeli Netta az idén Portugáliában rendezett Eurovíziós dalfesztiválon.

A 26 fellépő előadása után először az országok nemzeti zsűrijeinek pontjait ismertették. Ez alapján még az osztrák Cesár Sampson állt az élen. A 25 éves izraeli énekesnő ekkor még csak harmadik volt, de a késő éjszaka ismertetett közönségszavazatokkal megnyerte a versenyt. A második helyezett a ciprusi előadó lett.

A dalfesztivált mindig az előző széria győztesét küldő ország rendezi, így jövőre a zsidó állam adhat otthont a rendezvénynek. Örömmámor volt Tel-avivban is, ahol a következő Eurovíziós Dalfesztivált rendezhetik.

A Magyarországot képviselő AWS Viszlát nyár című számával a 21. helyen végzett. Eddig 27 ország győzött Eurovíziós Dalfesztiválok 1956 óta íródó történetében, a legtöbbször, hétszer az írek nyertek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!