2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

A Dunába ugrottak

2015. július 12., vasárnap 17:44, frissítve: vasárnap 19:24

A természetes folyóvizek védelmére hívták fel ma a figyelmet több helyszínen. Az esemény részeként a legtöbben Dunabogdánynál ugrottak a folyóba.

Csaknem 250-en ugrottak egyszerre a Duna vizébe Dunabogdánynál. Egy európai kezdeményezéshez csatlakoztak, amellyel a természetes folyók védelmére hívták fel a figyelmet. „A gyerekeimmel általában a szabad vizeket választjuk a fürdőzéshez, és ezeknek a tisztaságát és védelmét fontosnak tartom” – mondta a Hír TV-nek az egyik résztvevő.

A Nagy Ugrást a WWF Magyarország szervezte. A környezetvédő szervezet az eseménnyel azt hangsúlyozza: a természetes folyóvizek olyan létfontosságú erőforrásokat biztosítanak, mint az ivóvíz.

„Ami a folyókat leginkább veszélyezteti, az nyilván az egyik a túlhasználat, amibe bele kell érteni időnként a sóderbányászatot, bele kell érteni, hogy átalakítjuk a partját, bele kell érteni, hogy az ártereket beszűkítjük, amikor mondjuk az árvízi védekezés érdekében gátakat építünk és megpróbáljuk a folyót minél kisebb mederbe kényszeríteni. Ezek mind olyan beavatkozások, amelyek csökkentik a természetességét, csökkentik az ellenálló képességét ezeknek a folyóknak, és ez azért probléma, mert például az ivóvizet, például a szabadidős és vízisport-elfoglaltságokat ezek a természeti környezetek biztosítják számunkra” – fogalmazott Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

Dunabogdányon kívül összesen tizenhárom helyszínen ugrottak egy időben a vízbe, ezzel legtöbben Magyarországon csatlakoztak az eseményhez a Duna mentén.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!