2020. július 10.,
péntek, Amália napja

A Balaton nem csak nyáron a Riviéra

Hír TV

2018. február 4., vasárnap 13:52, frissítve: vasárnap 13:58

Gasztrofesztivált rendeztek Balatonlellén. Az első Gasztro Farsang célja az volt, hogy megmutassák: a Balaton télen is kiváló programokat kínál.

A balatonboglári, illetve balatonlellei vendéglátósok és borászok lelkesen vettek részt a kezdeményezésben, hiszen a cél, hogy megmutassák, hogy a Balaton nemcsak nyáron, de télen is kiváló programokat kínál.

„Leginkább a gasztronómiára építünk, tehát itt van most 6 étterem, 12 borászat, 3 cukrászda, de lesz egy gyermek és egy felnőtt jelmezverseny, egy szelfipontot csináltunk, folyamatos élőzene van, és este még egy kis bulival is megpróbálkozunk, hátha táncra perdül a közönség” – összegezte Tóth Balázs fő szervező.

Az ország minden részéről érkeztek látogatók, hogy hódoljanak a kulináris élvezeteknek.

„Ez egy nagyon szuper dolog, és meg kell mozgatni az embereket, hogy a Balaton nemcsak nyáron, de télen is nagyon-nagyon kellemes és nagyon jó érzés” – fogalmazott az egyik résztvevő.

A rendezvényparknál felállított sátor a csípős hidegben is kellemes környezetet biztosított.

„Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés. Mi minden megmozduláson részt veszünk, mert szerintem van igénye az embereknek” – emelte ki egy másik hölgy.

A Balaton bora mellett több, a Dél-Balatonhoz köthető jellegzetes étel és édesség is várta a kulináris örömök szerelmeseit, és a vendéglátósok is szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez.

„Mi egy pontyfelfújttal készültünk, céklával, répával, illetve kecskesajt és dió, ezt egy előételként szolgáljuk. A főételbe pedig egy tépett kacsahúsos burgerrel készültünk a kedves ide látogatóknak” – sorolta Székely Sándor üzletvezető.

A finom étkek mellé finom dél-balatoni bort kínáltak a szakemberek. „Ugye, mivel farsangról van szó, és a farsang nem lehet fánk nélkül, ezért mindenképpen a fánkhoz válasszunk vagy egy könnyebb gyümölcsöst, vagy akár egy kései szüretelésű desszertbort. De annak, aki mondjuk a fánkot például szilvalekvárral eszi, akár vörösbort is el tudok hozzá képzelni” – javasolta Bujdosó Ferenc Aurél borász.

A téli gasztronómiai fesztiválnak lesz folytatása, hiszen a Balaton nem csak nyáron a Riviéra.