2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Rabok adományoztak Balassagyarmaton

Hír TV

2017. december 20., szerda 22:55, frissítve: szerda 23:18

Balassagyarmaton fogvatartottak adományoztak, segítettek egy kórháznak és egy gyermekotthonnak is.

„Az elítéltek a saját pénzükből önkéntesen 69 500 forintot gyűjtöttek össze számunkra, mivel az itteni beteg gyerekek részére hűtőszekrényt szeretnénk vásárolni” – mondta el Bauer Viktor, a Dr. Kenessey Albert kórház osztályvezető főorvosa.

Az adventi időszakban minden évben több intézményt is meglátogatnak a fogvatartottak. Idén saját kezűleg vágtak ki egy fenyőfát a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon lakóinak.

„Jobb adni, mint kapni, ez a fő jelmondatunk. Ugyanis nemcsak börtönlakók vagyunk, hanem a legtöbbünk, ugye, családapa, családdal rendelkezünk, gyerekeink vannak, és ebben az időszakban nekünk is különösen hiányoznak. Próbálunk többet hazagondolni, hisz ne felejtsük el, hogy a börtönben – akármilyen vastagok a falak – a hit és a szeretet a legfőbb erényünk, a legtöbb motivációs tényező számunkra” – mondta Száraz Krisztián fogvatartott.

A gyermekotthont fenntartó intézmény 200 000 forint adományt is kapott.

„Akár a személyi, akár a tárgyi feltételeken tudunk javítani a négy pavilonban és egy lakásotthonban, jó helye lesz ennek a pénznek. Minden eszközzel próbálunk segíteni az ellátottainknak, ami a kényelmet fogja javítani” – árulta el Szabó Béla a Nógrád Megyei Reménysugár Egyesített Szociális Intézménytől.

A otthonban elhelyezett karácsonyfára a fogvatartottak saját készítésű díszei is felkerültek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!