2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Vranjes elmondta, mit tesz, ha Eb-t nyer a férfi kézilabda-válogatott

Hír TV

2018. január 3., szerda 21:45, frissítve: szerda 22:46

Edzőtáborral készül a magyar férfikézilabda-válogatott a jövő héten kezdődő horvátországi Európa-bajnokságra. Konkrét elvárás nincs a csapat felé, de a szövetségi kapitány optimista. Ljubomir Vranjes 18-as kerettel készül – az Eb-re 16 fő utazhat, a két kimaradó tartalékként bevethető a torna során.

ővel készül a magyar férfikézilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokságra. Ljubomir Vranjesnek ez lesz az első tornája a magyar együttes szövetségi kapitányaként. Bár a felkészülésből még másfél hét hátravan, a kapitány bizakodó az Eb-t illetően.

„Napról napra jobbak leszünk. Van még néhány napunk a tornáig, és még két edzőmeccset is játszunk. A legfontosabb a védekezés, majd abból a lerohanás. A többi között ezeket gyakoroljuk” – mondta Vranjes.

Bár a kapitány esélylatolgatásba nem ment bele, elmondta, mit tesz, ha a magyar csapat megnyeri az Eb-t. „Minden lehetséges. Még az is, hogy megnyerjük a tornát. Nehéz, de nem lehetetlen. Ha elsők leszünk, meztelenül fogok úszni a Dunában” – jegyezte meg viccesen a kapitány.

Nagy László mellett Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter és Zubai Szabolcs is lemondta a válogatottságot. Nagy Kornél nem vállalta a játékot, míg Győri Mátyás és Faluvégi Rudolf sérülés miatt nem lehet ott a tornán. Távollétükben nagy feladat hárul Lékai Mátéra. A Veszprém irányítója remek évet tudhat maga mögött – az Európai Kézilabda Szövetség jelölte az év férfi kézilabdázójának.

„Az az elvárás, hogy minden mérkőzésen tegyük meg a legtöbbet, ami alapelvárás is lehet. Hogy ez milyen helyezésre lesz elég, azt majd meglátjuk, de ha mindenki megtette azt, amit meg tud; maximálisan küzdöttünk hajtottunk, akkor én már elégedett leszek” – mondta Lékai.

Császár Gábor elhalasztotta térdműtétét, hogy ott lehessen a kontinenstornán. A svájci Schaffhausen légiósa rutinjával sokat segíthet a csapatnak. Úgy véli, a lényeg, hogy az együttesen látszódjon az előrelépés.

„Minden világverseny nagy dolog, és természetesen én is szeretnék jó eredményt elérni, de jelen pillanatban ennek az új, fiatal magyar válogatottnak még esetleg belefér, hogy nem most lesz a legeredményesebb: hiszen nyáron lesz egy nagyon fontos világbajnoki selejtező, és utána egy vb, ami már kvalifikál az olimpiára. Szóval én azt mondom, hogy fel kell építenünk egy olyan válogatottat, amely ütőképes lesz az elkövetkező 3-4 évben, új edzővel, úgyhogy ez nem kis munka lesz” – fejtette ki.

A magyar csapat Spanyolországgal, Dániával, valamint Csehországgal szerepel egy csoportban. A négyesből az első három jut tovább. Az Európa-bajnokságot január 12-e és 18-a között rendezik. A magyarok 13-án játsszák első meccsüket Dánia ellen.

A magyar válogatott 18 fős kerete:

Kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Országh Ádám (Dabas KC)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német)
Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya), Vilovski Uros (Székelyudvarhelyi KC)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: Fekete Dávid (CYEB Budakalász)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!