2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Versenycsúccsal kilencedszer is győzött a Wild Oats XI

Hír TV

2017. december 27., szerda 15:22, frissítve: szerda 16:07

Versenycsúccsal szerezte meg kilencedik győzelmét a Wild Oats Eleven a 73. alkalommal megrendezett ausztrál vitorlásversenyen, a Sydney–Hobarton. A második helyezett Komancs legénysége szerint a győztesek szándékosan nekik akartak menni, a Wild Oats kapitánya szerint azonban szabályosan versenyeztek.

Az éveken át egyeduralkodó Wild Oats Eleven nyerte idén is a Sydney–Hobart vitorlásversenyt. A nyertes csapat veterán kapitánya szerint nagyon nehéz volt a győzelem.

„Hihetetlen, hogy most mi ünnepelhetünk, el sem hittük, hogy beférünk a Komancs elé. Borzasztóan nehéz verseny volt, az ellenfelünk remekül ment végig, nagyon jó volt az idei hajójuk” – nyilatkozta Mark Richards.

A győzelmet kissé beárnyékolja, hogy a Komancs legénysége szerint a nyertesek majdnem ütköztek velük a start után.

„Nem tudom, miért mondják a Komancsnál, hogy mi nekik akartunk menni a verseny legelején. Teljesen ártatlanok vagyunk, bárki, aki visszanézi a felvételeket, ezt fogja mondani. Ez nem az amerikai bajnokság, hanem a Sydney–Hobart, más szabályok érvényesek. Azt tettük, amit mindenki tett volna abban a helyzetben, épségben tartottuk a hajónkat, és senkinek nem okoztunk vele kárt” – tette hozzá a Wild Oats XI kapitánya.

A Sydney–Hobart vitorlásversenyt 1945 óta rendezik meg Ausztráliában, a Wild Oatsnak ez volt a kilencedik győzelme, egy nap, nyolc óra 31 perc alatt tették meg a 628 tengeri mérföldes távot, ami öt órával jobb idő a tavalyi versenycsúcsnál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!