2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Vb: nem csak ellenfélitől tart a spanyol szövetségi kapitány

Hír TV

2018. május 10., csütörtök 22:32, frissítve: csütörtök 22:33

Nem lesz könnyű hozzászoknia a spanyol válogatottnak a videobíróhoz, mert az otthoni bajnokságban ez nincs használatban – ezt a szövetségi kapitányuk mondta egy interjúban. Volgográdban eközben átadták a 45 ezer férőhelyes újjáépített stadiont, amely négy világbajnoki csoportmeccsnek ad majd helyszínt.

A videobírót vette elő a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui. A végső győzelemre is esélyes ibériaiak trénere szerint nem lesz könnyű hozzászokni a rendszerhez

„Fel kell még készülnünk erre, mert otthon egyáltalán nincs videobíró, így ott ezért nem szokták megállítani, majd újraindítani a játékot. Szokatlan helyzeteket eredményezhet, amihez egyáltalán nem vagyunk hozzászokva, de hát ebbe bele kell rázódni, ha már a vb-n bevetik a rendszert. Még a pontos szabályokat sem ismerjük egészen” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

A spanyol kapitány azt mondta, hogy nem lesz könnyű dolguk a csoportban Portugália, Irán és Marokkó ellen. „Össze kell csapnunk a regnáló Európa-bajnokkal, illetve egy jó ázsiai és egy jó afrikai csapattal is. Higgyék el, beszélgetünk erről eleget, de azt hiszem, minden ellenfelünkre felkészültünk, így bizakodva várjuk a világbajnokságot” – fogalmazott Julen Lopetegui.

Közben Oroszországban újabb stadiont avattak az egy hónap múlva kezdődő világbajnokság előtt. A volgográdi aréna 45 ezer férőhelyes.

„Csodálatos volt játszani ebben az arénában, igazán remek munkát végeztek a kivitelezők. Ez a világbajnokság remek esély Oroszországnak arra, hogy lenyűgözze az ide látogató szurkolókat, és elvarázsolja a pályára lépő focistákat is. Jó világbajnokságot fogunk rendezni, ebben egészen biztos vagyok” – lelkendezett Vasili Lukichev, az FC Tonso kapusa, a nyitómeccs egyik játékosa.

A volgográdi stadionban négy csoportmeccset rendeznek majd. A világbajnokság június 14-én kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!