2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Vb: Két csoportban is kialakul ma a végeredmény

Hír TV

2018. június 25., hétfő 08:46, frissítve: hétfő 15:43

A csoportelsőségért játszik egymással a házigazda Oroszország és Uruguay a labdarúgó-világbajnokság A csoportjában. A B jelű négyesben Portugália és Spanyolország bebiztosítaná helyét a legjobb 16 között.

A kiesők és a továbbjutók csatáznak egymással az A csoport utolsó mérkőzésein. Szaúd-Arábia két sima vereséget gyűjtött eddig, a játékosok ennek ellenére szépen búcsúznának Oroszországtól az Egyiptom elleni mérkőzésen.

„Nehéz meccsre számítok Egyiptom ellen, mert nekik is az a céljuk, hogy legalább egy világbajnoki győzelmük legyen, ahogy minden csapat erről álmodik. Nagyon akarjuk azt a három pontot, de természetesen minden tiszteletet megadunk az egyiptomiaknak. Remélem, ők is azt érzik, hogy nehéz dolguk lesz ellenünk” – mondta Fahal Al-Muhwallas, a szaúdiak játékosa.

Az A csoport másik meccse a csoportelsőségről dönt: Oroszország és Uruguay között. Az uruguayiak a továbbjutás ellenére szívesen borsot törnének házigazdák orra alá.

„Mi úgy élvezzük a focit, ha kiköpjük a tüdőnket a pályán, ez a mi dél-amerikai, uruguayi stílusunk. Akkor játszunk jól, ha belehalunk a pályán, ha ezer százalékon pörgünk. Kirohanunk a pályára, és darálunk.

Igen, megvan a továbbjutás, de már az új célért, a csoportelsőségért kell küzdeni, és mi szeretnénk is ezt megszerezni egy győzelemmel” – mondta Edinson Cavani, az uruguayiak egyik sztárja.

Még nem dőlt el a továbbjutás a B jelű kvartettben, ahol Irán-Portugália és Spanyolország-Marokkó mérkőzéseket rendeznek. Marokkón kívül még bármelyik csapat továbbjuthat.

„Néha előfordul, hogy a csapatok visszavesznek a tempóból a harmadik mérkőzésre, de ez persze csak akkor működik, ha már megvan a továbbjutás. Nálunk most nem ez a helyzet, ezért semmilyen lazsálást, lassulást nem engedhetek a játékosaimnak. Nyitott szemmel kell fociznunk, koncentrálni elejétől a végéig, nagyon keményen és pontosan kell játszanunk, mert muszáj győznünk” – mondta Fernando Hierro, a spanyolok szövetségi kapitánya.

Irán óriási meglepetést okozhat, de csodával határos győzelem kellene Portugália ellen a továbbjutáshoz. A portugál kapitány a mérkőzés előtt arról beszélt: csapatában továbbra sem az eddig négy gólt szerző Cristiano Ronaldo az egyetlen játékos.

„Igen, kár lenne tagadni, hogy Cristiano olyan játékos, aki egymaga mérkőzéseket tud eldönteni, illetve állandó veszélyt jelent, ha pályán van, akármelyik csapatban is szerepel éppen. 18 éves kora óta ismerem, éppen akkor futballozott a kezem alatt, mikor a Manchester Unitedbe igazolt. Szögezzük le azonban, hogy itt nem két edző áll majd szemben és nem is Cristiano egyedül, 11 iráni játékos ellen: csapatként működünk, mert csak így jutunk előre” – mondta Fernando Santos.

Portugália eddig három alkalommal jutott tovább a világbajnokság csoportköreiből.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!