2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Ünneplő tömeg fogadta elitligás hokisainkat

2015. április 26., vasárnap 21:26, frissítve: hétfő 11:11

Hazaérkezett a magyar jégkorong-válogatott. Hokisaink a szombaton záruló krakkói divízió 1-es világbajnokságon Lengyelország legyőzésével 2008 után ismét a világ elitjét tömörítő A csoportba jutottak.

Ünneplő tömeg fogadta a jégkorong-válogatottat a Városligeti Műjégpályán, ahol több száz szurkoló volt kíváncsi a Lengyelországi vb-ről hazaérkező magyar csapatra.

A játékosokat egyenként szólították a színpadra. Rich Chernomaz csapata nagy bravúrt végrehajtva jövőre már a topcsapatokkal veheti fel a versenyt az A csoportos világbajnokságon.

– Hiába cserélődött ki a társaság, maga a csapat körüli morál és az összetartás megmaradt, ugyanúgy egy kis család maradtunk, ahogy ez régebben is volt, és szeretnénk ezt tovább vinni – nyilatkozta Króger Dániel válogatott jégkorongozó.

A magyarok csoportmásodikként harcolták ki a feljutást a világelitbe. A csapat öt meccséből négyet megnyert, egyedül a csoportgyőztes kazahoktól szenvedett vereséget.

– Ez egy nagyon nagy álom volt nekünk. Főleg, hogy kicserélődött a csapat, és végre mi is el tudtuk ezt érni, nem csak az aranygeneráció. Ez nagyon jó érzés, és igazán most fogjuk fel, hogy jövőre Moszkvában leszünk a legjobbak között – fogalmazott Sofron István válogatott jégkorongozó.

Az A csoportos világbajnokságot 2016. április 29. és május 15. között rendezik Oroszországban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!