2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Ultrák nélkül, telt ház előtt verte a Fradi az Újpestet

,

2015. április 12., vasárnap 19:40, frissítve: hétfő 11:37

Az ultrák bojkottja ellenére szinte telt ház volt a Ferencváros–Újpest-rangadón a Groupama Arénában, ahol a zöld-fehérek 2–0 verték a nagy riválist.

Több ezer szurkoló tüntetett a Ferencváros–Újpest-rangadóval egy időben a stadionon kívül. A szervezett szurkolói csoportok bojkottálták a találkozót: a ferencvárosi ultrák a Népligetben, míg az újpestiek a kerület főterén nézték és szurkolták végig a meccset. A bojkott ellenére a Groupama Arénában 21 217-en tekintették meg a rangadót. A mérkőzést a Fradi Hajnal Tamás és Varga Roland góljával 2–0-ra nyerte meg, az Újpest Suljic kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a találkozót. Győzelmével az FTC a második helyre lépett előre a tabellán.

Vidékről is érkeztek Fradi-szurkolók Budapestre. Igaz, ők nem az arénába, hanem attól néhány száz méterre a Népligetbe mentek, ahol körülbelül ötezer ultra nézte végig a meccset. Tíz pontban fogalmazták meg, hogy mi nem tetszik nekik a klub működésében: egyebek között a vénaszkenneres beléptetés eltörlését, a belépési lehetőségek leegyszerűsítését követelték. „Nemhogy elősegítenék a meccsre járást vagy a nézőszám-növekedést, úgy érezzük, hogy ezekkel az értelmetlen szabályozásokkal ezt teljes mértékben meggátolják” – mondta egy szurkoló.

A mérkőzést az újpesti szurkolók is bojkottálták – a vendégcsapatot körülbelül 250-en buzdították a helyszínen.

A szurkolók kifogásolták azt is, hogy a klub több évtizedes hagyományát szimbolizáló saskabalát is megváltoztatta a klub.

A rendre több tucat rendőr vigyázott. A mérkőzés szünetében néhány szurkoló összetűzésbe került velük. A meccs végén pedig sorfalat is álltak a Hungária körút és az Üllői út sarkán, biztosítva a zavartalan forgalmat.

Ősszel 2–1-re nyert az Újpest a Megyeri úton, az örökmérleg viszont az FTC felé billen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!