2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Több mint fél évszázad után bajnok a Szolnok

2015. május 19., kedd 09:49, frissítve: kedd 12:41

Ötvenegy év után lett újra magyar bajnok a Szolnok férfi-vízilabdacsapata. A Tisza-partiak a döntő harmadik mérkőzésén 13–7-re nyertek az OSC ellen, így 3–0-s összesítéssel nyerték meg a bajnoki finálét.

A bajnoki döntő első két mérkőzését magabiztosan nyerte a Szolnok, így a harmadik összecsapáson komoly esélye volt a Tisza-parti együttesnek, hogy hazai környezetben véget vessen a három győzelemig tartó bajnoki finálénak. Ennek ellenére az első negyed kiegyenlített játékot hozott: az OSC szerzett vezetést, amit Vámos Márton egyenlített ki.

A második játékrészben okkal aggódhatott a szolnoki közönség, miután a fővárosiak három gólt lőttek egymás után, amivel 4–1-re elléptek a házigazdáktól. Válaszul előbb Tóth Márton, majd Madaras Norbert faragott a hátrányból. Salamon góljával ugyan visszaállította a kétgólos különbséget az OSC, de Tóth és Gocic gondoskodtak arról, hogy a félidőben döntetlent mutasson az eredményjelző.

A szünet után Varga Dénes góljával vezetett először a mérkőzésen a Szolnok, Vámos gólja pedig már kétgólos fórt jelentett a házigazdáknak. A záró negyedre Nagy Viktor is hozzátette a magáét a hazaiak kapujában. Madaras és Varga Dénes újabb góljaival 9–5-re lépett meg a hazai csapat, amire az OSC-ből Kayesnek volt válasza. Varga Dénes aztán hamar visszaállította a négygólos szolnoki előnyt, ami Alekszics és Tóth újabb góljainak köszönhetően hatra duzzadt. Gór-Nagy Miklós szépített ugyan, de az utolsó szó a hazaiaké és Tóth Mártoné volt. A Szolnok ezzel 13–7-re győzött és bajnok lett. „51 éve volt utoljára bajnok a Szolnok, de a legbüszkébb arra vagyok, nemcsak arra, hogy megnyertük a bajnokságot, 30 év után a Magyar Kupát is, hanem hogy egy történelmi évet zártunk, hiszen veretlenül nyertünk meg mindent. Ez mutatja, hogy végig milyen motiváltak voltunk, és végig hogy koncentráltunk” – mondta Cseh Sándor vezetőedző.

Madaras Norbert szerint erős színvonalú bajnokságot sikerült megnyerniük. „Azért ez egy nagyon jó bajnokság, nagyon jó csapatokkal. Talán még egy picit csalóka ez a mai eredmény is, hogy hat góllal nyertünk, hiszen az utolsó negyed előtt még csak kettővel vezettünk, úgyhogy hál’ Istennek összejött” – fogalmazott a vízilabdázó.

A magyar bajnok Szolnok számára ezzel a sikerrel még nem ért véget a szezon, miután május 28-tól a Bajnokok Ligája hatos döntőjében is medencébe ugrik a csapat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!