2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Télen rendezne vb-t Katar 2022-ben

2015. február 24., kedd 18:43, frissítve: csütörtök 12:51

Téli labdarúgó-világbajnokságot akar rendezni a FIFA Katarban 2022-ben. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség november-decemberi időpontot javasol a tornának, annak ellenére, hogy a nagy európai bajnokságok vezetői tavaszi rendezésért lobbiztak a szervezetnél. A klubok kompenzációt követelnek.

A szurkolóknak a 40 helyett alig 30 Celsius-fokos kánikulát kell csak elviselniük 2022-ben – a FIFA tervei szerint. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség téli világbajnokságot rendezne a sivatagi országban – erről számolt be a FIFA illetékes munkacsoportja. „Úgy vélem, november-december lehet az időpont. Egyeseknek vannak aggályaik, de bármilyen döntés is születik, úgyis lesznek kifogások – nekünk viszont azt kell néznünk, mi a legjobb mindenkinek” – mondta el Salman bin Ebrahim, az Ázsiai Labdarúgó-szövetség elnöke.

Az európai futballklubok ugyanakkor kárpótlást várnak a nemzetközi labdarúgó szövetségtől, ha a FIFA a tervezett november-decemberi időpontban rendezi meg a 2022-es katari világbajnokságot. Az átütemezés miatti veszteséget ugyanis nem vállalják át a klubok, véleményük szerint ez az időpont nagy károkat okozna a bajnokságoknak.

„A munkacsoport ajánlása a 2022-es katari világbajnoksággal kapcsolatban nem meglepő. Sokkal inkább várható volt. A futball világának ez az átütemezés nehézséget jelent és kihívásokkal teli feladat. Az egész világon minden mérkőzésnaptárnak ehhez az időponthoz kell alkalmazkodni, ez mindenkitől nagy kompromisszumkészséget jelent. Azonban az európai kluboktól és ligáktól nem várható el, hogy az átszervezés költségeit vállalják. Elvárjuk, hogy a klubokat kompenzálják a károk miatt, amit a végső döntés okozna” – mondta el Karl-Heinz Rummenigge, az európai egyesületeket tömörítő szervezet vezetője.

Az európai klubok április-május környéki időpontot javasoltak, hogy a vb a lehető legkevésbé borítsa fel a szezon menetrendjét, de ezt a munkacsoport elvetette, akárcsak a nyári rendezést. A végső döntést a FIFA végrehajtó bizottsága hozza meg március 20-án, a zürichi ülésén.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!