2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Távozik a Real Madrid kispadjáról Zinedine Zidane

Hír TV

2018. május 31., csütörtök 13:24, frissítve: csütörtök 15:13

Váratlanul lemondott a Real Madrid vezetőedzői posztjáról Zinedine Zidane. A sorozatban harmadik BL-trófeáját múlt szombaton megnyerő edző sajtótájékoztatóján azt közölte: a királyi gárdának vérfrissítésre és változásra van szüksége a további sikerekhez.

A rendkívüli sajtótájékoztatóra a Real Madrid elnökével érkezett Zinedine Zidane. A francia klasszis szerződése eredetileg lejárt volna nyáron, de tavaly augusztusban 2020-ig hosszabbított. Néhány hónapja azonban meglebegtette távozását. Februárban azt mondta, feláll a kispadról, ha úgy érzi, hogy nem tud többet adni a királyi gárdának. Múlt hétvégén tudott, a Madrid zsinórban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

Úgy döntöttem, hogy lemondok a Real Madrid vezetőedzői posztjáról. Beszéltem a Klub elnökével, hogy elmagyarázzam miért hoztam ezt a döntést. Azt hiszem ez volt a legjobb alkalom, hogy bejelentsem ezt. Tudom, hogy ez mindenkinek meglepő, de meg kellett tennem - mondta a távozó tréner. A döntés nem volt egyszerű, Zidane maga árulta el, hogy közel állt az új szerződés aláírásához.

 

Nem változott semmi, nem fáradtam bele az edzősködésbe, viszont tudnod kell, mikor kell abbahagyni. Ha maradok, sokkal nehezebb lett volna trófeákat nyerni - tette hozzá az edző.

Zidane távozása váratlanul érte a Real Madrid elnökét is. Florentino Perez szerdán értesült a tréner döntéséről.

Amikor közölte velem a döntését, szinte sokkolt. Mint korábban mondtam, szerettem volna a jövőben is itt tartani, de ismerem őt, és egyetlen dolgot tehetek, ha támogatom őt ebben a döntésben. Remélem, tudja, hogy ő mindig a Real Madrid családjának a fontos tagja lesz - mondta a csapat elnöke.

Zinedien Zidane két és fél évet töltött a Real Madrid kispadján. Egy bajnokságot, egy spanyol szuperkupát, valamint három BL-trófeát nyert a csapattal. Őt magát a francia válogatottal hozták hírbe. A Real kispadját pedig a Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino vagy a klub egykori játékosa, Guti kaphatja meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!