2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Versenyzőtársai kísérték utolsó útjára Bianchit

2015. július 21., kedd 16:45, frissítve: kedd 21:37

Szülővárosában, Nizzában helyezték örök nyugalomra Jules Bianchit. A Forma–1-es francia autóversenyző pénteken halt meg, miután kilenc hónapig kómában volt.

Volt versenyzőtársai vitték a vállukon a 25 évesen múlt pénteken elhunyt Jules Bianchi koporsóját. A ravatalnál százak sorakoztak, hogy végső búcsút vegyenek a francia Forma–1-es pilótától.

„A Forma–1 egy bonyolult dolog. Az ember gyakran veszít ebben a sportban, de ő mindig szerény és kedves maradt mindenkivel. Úgy gondolom, ez volt a különbség közte és a többiek között” – mondta Nicolas Todt, Binachi menedzsere.

Bianchi a tavaly októberi, Japán Nagydíjon szenvedett balesetet, amikor az eső áztatta pályán 126 km per órás sebességgel nekicsapódott egy autót mentő darunak. A pilóta 9 hónapig kómában volt, akkor szállították át a nizzai egyetemi kóróházba, amikor levehették a lélegeztetőgépről.

„Ő egy különleges ember volt kívül és belül egyaránt. Most már a mennyekben van, a Forma–1 többi nagyságával. A szívünkben ő örökre bajnok marad” – mondta Jean-Eric Vergne, a Ferrari tesztpilótája.

Bianchi az első versenyző a legendás Ayrton Senna 1994-es halála óta, aki egy Forma–1-es futamon vesztette életét balesetben. A tiszteletére a Nemzetközi Automobil-szövetség visszavonultatja Bianchi 17-es rajtszámát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!