2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Szinte a döntőben érezheti magát a Barcelona

2015. május 7., csütörtök 12:28, frissítve: csütörtök 14:24

A Barcelona került előnybe a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. A katalánok a Bayern München elleni párharc első mérkőzésén 3:0-ra győztek hazai pályán. A Barca mindhárom gólját az utolsó negyedórában szerezte: Messi kétszer, Neymar pedig egyszer talált a németek kapujába. A Barcelona edzője a csapat egységében látta a győzelmet.

Hetvenhét percig bírta a Barcelona nyomását a Bayern München a Camp Nouban, de jött Lionel Messi és három perc alatt két góllal elintézte a németeket. A 3:0-ás végeredményt Neymar állította be, a bajoroknak nem maradt sok esélyük az elődöntő müncheni visszavágójára.

Ez nem csak Messi érdeme. Mi már megszoktuk tőle, milyen csodálatos dolgokra képes. Öröm az ő játékát nézni. Ti csak egy héten egyszer, vagy minden harmadik nap látjátok, de mi mindennap. Messi teljesen más dimenzió. De a támadáson kívül nézzük meg, mit tett még hozzá a védelemhez, és mennyit tett a többi csatár, középpályás és védő. Ha nem csapatként játszunk, akkor esélyünk sem lett volna a Bayern ellen – mondta Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

Nemcsak a három gólos hátrány miatt foghatja a fejét Guardiola, a Bayern idegenben lőtt gól sem segíti a visszavágón. „Semmi rosszat nem mondhatok a játékosaimra. A csapatom többször is nagyon nehéz helyzetben volt idén, én csak köszönetet tudok mondani nekik. Mindig elégedetten fogok emlékezni a szezonnak erre a részére, erre a három hónapra, de ez az eredmény természetesen fáj. Tudtuk, hogy az ellenfél milyen magas szintet képvisel jelenleg, birtokolni akartuk a labdát, de ez a Barca ellen nehéz” – mondta Pep Guardiola, a bajor csapat vezetőedzője.

A visszavágót jövő kedden játsszák Münchenben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!