2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Szerdán eldől: Horvátország először, vagy Anglia másodszor

Hír TV

2018. július 10., kedd 11:39, frissítve: kedd 11:40

Szerda este eldől, hogy Horvátország először, vagy Anglia másodszor játszik-e világbajnoki döntőt - a tornát megelőzően még maguk a csapatok sem merték kijelenteni, hogy eljutnak idáig - épp ezért sokan attól tartanak, hogy túlzottan óvatosak lesznek a csapatok. A statisztika azonban sokgólos meccset ígér.

Hazatér, újra hazatér - vagyis angolul it's coming home. Svédország negyeddöntő-béli legyőzésével újraéledtek a remények, hogy a futball őshazája 1966 után ismét megnyerheti a legrangosabb trófeát.

„A kupa hazatér Angliába! Alig várjuk, hogy ott legyünk, ideje már, nagyon-nagyon régóta ideje már! És most jól is játszunk, fantasztikus, abszolút fantasztikus” - lelkendezett egy angol szurkoló.

Az angolok azonban komoly hadilábon állnak a szerencsével a vb-ket illetően, 28 éve jártak utoljára a négy között. Ráadásul a 2016-os Európa-bajnokságon szégyenszemre kiesetek Izland ellen, ami jelentős fiatalítást és új kezdőkapus érkezését is hozta a keretben.

„Tudtuk, hogy csak itt a vb-n tudjuk feledtetni azt a meccset, semmi más nem hozta volna helyre azt, ami akkor történt, igyekeztünk is ezt tenni. Szerintem két év nagyon hosszú idő és hosszú folyamaton mentünk keresztül az óta, és tényleg sok minden változott. Mindent helyre tettünk és tanultunk a hibáinkból, a fontos, hogy most már minden rendben van” – mondta a középpályás, Eric Dier.

A változásokat emelte ki az oroszok elleni első egyenlítő gólt szerző Andrej Kramaric. A jelenleg Hoffenheimben játszó csatár tagja volt a Leicester City 2016-os máig hihetetlen bajnoki címének - így jól ismeri az ellenfél játékosait.

„Szép és támadó futballt játszanak. Nehéz megítélni milyen játék fekszik nekünk, mert megvan a magunk stílusa, biztos vagyok benne, hogy nem esünk egymásnak az elején, mert nagy a tét és összpontosítanunk kell, különösen hátul” - vélekedett a horvát csatár.

A két csapat idei vb-statisztikája viszont gólokban gazdag meccset vetíthet előre, az eddigi öt mérkőzésükön ugyanis Horvátország 10, míg Anglia pedig 11 gólt szerzett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!