2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Szebb világgal kecsegteti a pecásokat a szövetség elnöke

Hír TV

2018. június 7., csütörtök 16:26, frissítve: csütörtök 16:29

Szeptember 1-jétől műanyag kártya alapú igazolványt kapnak a horgászok. A horgászszövetség elnöke – aki fideszes parlamenti képviselő is – azt ígérte: hamarosan jogszabály-változtatással próbálják segíteni a pecásokat abban, hogy a legjobb természetes vizeken horgászhassanak.

Áder János köztársasági elnök mellett sportoló és színész sztárok is belógatták a botot a Horgászat Nagyköveteinek VI. Találkozóján a szegedi Maty-éren. A verseny első fogása Erdei Zsolté volt, egy ponty akadt a horogra.

„Van itt egy ilyen kis csali tüske, erre is szúrtam egy kukoricát, de mivel nem éreztem elég tartósnak, ezért magára a horogra is tűztem egy kukoricát. Tehát két kukoricát tettem föl, és volt egy éhes ponty a környéken, hála Istennek. Remélem jön a többi is” – fogalmazott az olimpiai és profi világbajnok ökölvívó.

Az eseményen téma volt, hogy szeptember 1-jétől műanyag kártya alapú igazolványt kapnak a horgászok, ez a horgász adatai mellett később a fogási eredményeket is tartalmazza majd.

„Nem titkolt célunk, hogy később ez a fogási eredmény-naplóval is közös okmány lehessen, amivel akár elektronikus módon is lehessen rögzíteni a fogásokat. Erre pedig azért van szükségünk, mert jelen pillanatban nem tudjuk megmondani, csak mintegy kétéves késéssel, hogy egy adott területen egy évben mekkora fogás volt, és szeretnénk, hogy naprakész információink legyenek ebben az ügyben” – mondta Szűcs Lajos.

A horgászszövetség elnöke, aki egyben a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője elismerte, hogy bizonyos területeken a tulajdonos önkormányzatok és magánszemélyek próbálják korlátozni a horgászokat. Szűcs azt ígérte: jogszabály-változtatással elérik, hogy az állami jeggyel rendelkezők használhassák a legjobb fogási esélyt biztosító természetes vizeket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!