2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Svájc a hajrában verte Szerbiát, a brazilok egykapuzva nyertek

Hír TV

2018. június 22., péntek 21:56, frissítve: péntek 22:47

Hátrányból fordítva győzött Svájc Szerbia ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjában. A szerbek már az 5. percben vezetést szereztek Mitrovic fejesével.

Ám Svájc a második félidőben nagyszerű játékkal megfordította a mérkőzést. Előbb Xhaka volt eredményes egy nagyszerű távoli lövésből a az 52. percben, majd egy kontrát követően Shaqiri a 90. percben higgadtan gurított a hálóba, megszerezve ezzel a győzelmet Svájcnak.

A csoport másik mérkőzésén a brazilok végig domináltak Costa Rica ellen. A gólokra mégis a hajráig kellett várni. Coutinho a 91. percben szerezte meg a vezetést, majd Neymar a 97.-ben állította be a 2-0-s végeredményt.

Costa Rica már biztosan búcsúzik a tornától a csoportkör után, ám a másik három együttes között nagy lesz a harc a továbbjutásért.

A D csoport állása:
1. Brazília, 4 pont (gk.: 3-1), 2. Svájc 4 (3-2), 3. Szerbia 3 (2-2), 4. Costa Rica 0 (0-3)

A zárófordulóban Brazília–Svájc és Szerbia–Costa Rica mérkőzéseket rendeznek.

Az E csoportban Nigéria 2-0-ra győzött Izland ellen. Ahmed Musa a 49. percben szerzett vezetést, majd a 75.-ben duplázta meg saját és csapata góljainak számát – beállítva ezzel a végeredményt.

Izland egy videózás után megítélt büntetőből szépíthetett volna, Gylfi Sigurdsson azonban kapu fölé lőtte a tizenegyest.

A zárófordulóra a már biztos nyolcaddöntős horvátok mellett a másik három együttesnek is maradt esélye a továbbjutásra: Nigéria a négy éve ezüstérmes argentin válogatottal, míg az izlandi gárda azokkal a horvátokkal találkozik, akiket megelőzött a selejtezők során.

(Fotó: twitter.com/portaldaband)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!