2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Super Bowl-lázban ég a fél világ

Hír TV

2018. február 4., vasárnap 07:26, frissítve: vasárnap 11:41

A profi amerikaifutball-liga döntője magyar idő szerint nem sokkal éjfél után kezdődik Minneapolisban. A tévéközvetítést az Egyesült Államokban legalább 100 millióan követik majd.

Hó borítja a minneapolisi US Bank Stadiont. A Super Bowl döntőjének az idén a középnyugati nagyváros ad otthont. Minnesota állam fővárosában vasárnapra –15 Celsius-fokos hideget várnak, de az amerikai futball szerelmeseit még ez sem tántorította el attól, hogy az áhított jegyekért sorba álljanak.

A stadiont szombaton bejárták a New England Patriots játékosai, akik egy csoportképre is összeálltak a 73 ezer fő befogadására alkalmas, zárt arénában. A története tizedik döntőjére készülő klub ellenfele a Philadelphia Eagles lesz. A két csapat 2005-ben már játszott döntőt, és akkor a Patriots nyert, az idén is ő az esélyes.

A Super Bowl persze nemcsak a játékról, hanem a lélegzetelállító körítésről és az őrült összegekről is szól. Az amerikai himnuszt karrierje során először Pink énekli majd, a félidőben pedig Justin Timberlake lép fel. Aki hirdetni akar, annak nagyon mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia: egy félperces reklámért 5,5 millió dollárt, azaz átszámítva 1,4 milliárd forintot kell fizetnie. 

A vasárnap délutáni tévéközvetítést várhatóan legalább 100 millióan nézik majd az Egyesült Államokban. Aki Magyarországon akarja követni a döntőt, annak vasárnap éjfél után, fél egykor kell leülnie a televízió elé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!