2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Suárez történelmi meccsre számít a portugálok ellen

Hír TV

2018. június 30., szombat 12:08, frissítve: szombat 13:17

Megkezdődnek szombaton a nyolcaddöntők az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Délután négykor Franciaország–Argentína, este nyolckor pedig Uruguay–Portugália mérkőzést rendeznek a legjobb 16 között.

A franciák szerint nem lesz könnyű dolguk a csoportkörből csak nehezen továbbjutó argentinok ellen. A délután négykor kezdődő első nyolcaddöntőben a csapatkapitány, Hugo Lloris szerint Antoine Griezmannak még meg kell találnia a góllövő cipőjét.

„Újra azt mondom, szerintem teljesen normális, hogy Antoine-nal szemben ilyen magasak az elvárások. Csodálatosan szerepelt két éve az Eb-n, persze, hogy sokan most is gólparádét vártak, várnak tőle. Nagyon nagy játékos, aki szerintem belerázódik, és akkor ugyanúgy megállíthatatlan lesz, mint szokott lenni” – fogalmazott a csapatkapitány.

A továbbjutás ellenére nem csillapodnak az indulatok az argentin kapitány, Jorge Sampaoli körül – már a Nigéria elleni utolsó csoportmeccs után arról cikkeztek a szakírók, hogy Sampaoli a csapatkapitány Lionel Messitől kért engedélyt egy cserére. A szakvezető ezt tagadja.

„Persze, emlékszem a kérdéses esetre, és szó nincs róla, hogy én bármelyik játékosomtól bármire engedélyt kérnék. Egyszerűen szóltam Lionelnek, hogy most cserélni fogok, hogy támadó érkezik. Nem az történt, amit írnak vagy beszélnek. Máshogy gondolkodunk, ez természetes, csak szóltam neki, hogy a több támadós taktikát alkalmazzuk, mert nagyon fontos meccs volt” – bizonygatta a szövetségi kapitány.

Negyvenhat éve, 1972 óta nem találkozott egymással az uruguayi és a portugál válogatott – ma este nyolckor az oroszországi vb legjobb 16 csapata között csapnak össze.

„Ez már az egyenes kieséses szakasz, ahol minden csapat győzni akar. Ezen a meccsen ráadásul két olyan csapat találkozik, akiknek megvannak a fegyvereik a győzelemhez, és élni is próbálnak majd vele. Itt már nincs idő taktikázni a meccs közben, meg pihentetni sem lehet a legjobbjaidat: vagy nyersz, vagy mehetsz haza” – nyilatkozta Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya.

Uruguay három győzelemmel, öt rúgott és nulla kapott góllal masírozott a legjobb 16 közé – a szupersztár támadó, Luis Suárez azonban már csak előre tekint.

„Történelmi meccs lesz, mert tétmérkőzésen még sosem játszottunk egymás ellen. Szerintem olyan mérkőzést játszunk, amelyet nagyon sokáig emlegetnek majd, hogy »hú, micsoda meccs volt az 2018-ban«. Nekünk azonban ezzel nem szabad foglalkoznunk, arra kell figyelnünk, hogy minden lehetőségünket és előnyünket maximálisan kihasználjuk” – közölte az uruguayi támadó.

A kétszeres világbajnok Uruguay zsinórban harmadik világbajnokságán jutott túl a csoportkörön – 2010-ben elődöntőt is játszhattak, végül a negyedik helyen zárták a dél-afrikai tornát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!