2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Storck: Jók, de ezt be is kell bizonyítaniuk

2017. június 2., péntek 15:04, frissítve: péntek 15:57

A lehetőség megragadására biztatta a fiatalokat Bernd Storck az Oroszország elleni felkészülési mérkőzés előtt. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kísérletezni fog a mérkőzésen, amelyet négy nappal később az Andorra elleni világbajnoki selejtezős összecsapás követ.

Az U21-esekkel csapott össze a magyar labdarúgó-válogatott Telkiben. Bernd Storck együttese az Oroszország és az Andorra elleni mérkőzésre készül. A kapitány szerint a fiatalok megkapják a lehetőséget, de ha nem élnek vele, könnyen lehet, hogy legközelebb elmarad a válogatott meghívó.

„Azzal honorálom a tehetséges fiatal játékosok teljesítményét, hogy behívtam őket a válogatottba. Szeretném, hogy amit az összetartásokon tanulnak, azt a klubcsapataikban is kamatoztatni tudják. Ha nem látom ezt a fejlődést részükről, akkor a következő alkalommal nem hívom meg őket. Tudjuk, hogy jók, de ezt be is kell bizonyítaniuk, hogy lássuk, a jövőben miként számíthatunk rájuk. Oroszország és Andorra ellen is egy olyan csapatot küldök pályára, akik a távlati célokban is meghatározó szerepet játszhatnak” – fogalmazott a német szakvezető.

Több játékos is első alkalommal húzhatja magára a válogatott szerelést az Oroszország elleni felkészülési mérkőzésen. Mint például Eppel Márton, aki a Honvéddal bajnok lett, emellett ő lett az NB I. gólkirálya.

„Úgy gondolom, hogy megvan a játéktudásom ahhoz, hogy itt legyek. Hál’ Istennek ebben az évben bizonyítottam. Úgy néz ki, hogy ez tetszik a szövetségi kapitánynak. Természetesen csak magamra kell figyelni. Természetesen vannak más nagyon jó csatárok, én is nézem az összefoglalókat, a híreket, de ez csak még többre sarkallja az embert” – nyilatkozta a labdarúgó.

A kapitány az NB II.-ből is válogatott. Márkvárt Dávidot meglepte a meghívó.

„A csapategység nagyon jó. Minket, fiatal játékosokat egyből befogadtak, segítenek a pályán és a pályán kívül is. Azt, hogy pályára lépek-e, azt egyelőre nem tudom, nagyon bízom benne. Voltam már párszor kerettag, de még nem sikerült bemutatkoznom, most remélem, hogy eljön ez az alkalom” – mondta Márkvárt Dávid.

A Magyarország–Oroszország felkészülési mérkőzést hétfőn játsszák a Groupama Arénában. Ezt követően, jövő hét pénteken Andorrában lép pályára a válogatott világbajnoki selejtezőn.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!