2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Sporttörténelem: ezüstérmes a Sopron az Euroligában

Hír TV

2018. április 23., hétfő 11:13, frissítve: hétfő 14:27

Ezüstérmes lett a Sopron női kosárlabdacsapata az Euroliga négyes döntőjében. A magyar együttes az orosz Jekatyeringburgtól kapott ki a fináléban 72-53-ra. Magyar csapat először szerepelt a sorozat döntőjében.

 
Aranyként ünneplik az Euroligában megszerzett ezüstérmet a Sopron női kosárlabdacsapatának játékosai.
Fotó: Krizsán Csaba / MTI
 

 

Az orosz gárda rögtön magához ragadta a kezdeményezést, és hét ponttal hozta a nyitónegyedet. A Jelena Milovanovic és Yvonne Turner vezette hazaiak azonban 12 pontos hátrányból (33-27) is feljöttek hat pontra, ám a remeklő belga Emma Meesseman dudaszós triplája révén a nagyszünetben visszaállt a különbség (42-30).

Fordulás után ismét 15 ponttal elhúzott az ellenfél, a zárónegyed 53-42-ről indult. Turner öt ponttal visszahozta a reményeket, majd az oroszok két perc alatt 17 ponttal megléptek, s ezzel gyakorlatilag eldöntötték a meccset, megszerezve fennállásuk negyedik EL-trófeáját.

„Mindig olyan csapatban játszottam, akár a Pécsben, akár a Sopronban, ahol az ezüstérem fájt. Ez életem első ezüstje, amelyre büszke vagyok, és a legszebb helyre teszem majd a polcon. Ahogy a lefújás után közösen kiáltottuk: aranyat ér” – fogalmazott Fegyverneky Zsófia, csapatkapitány.

 
Tona Jovanovics (középen) hiába küzdött, a Jekatyeringburg bizonyult jobbnak a Sopron ellen a női kosárlabda Euroliga döntőjében.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
 

 

A 2009-ben negyedik Sopron első magyar csapatként szerzett ezüstérmet az Euroligában, korábban a Pécs kétszer bronzéremmel zárt, egyszer pedig negyedik lett.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!