2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Sebastian Vettel nyerte a Magyar Nagydíjat

2015. július 26., vasárnap 16:12, frissítve: hétfő 13:29

A szezon egyik legizgalmasabb Formula 1-versenyét nyerte meg a Hungaroringen Sebastian Vettel. A Ferrari német pilótája ezzel szezonbeli második sikerét aratta, és először nyert a Hungaroringen. Vettel a győzelmet a múlt héten elhunyt Jules Bianchinak ajánlotta.

A gyász pillanataival kezdődött a jubileumi Magyar Nagydíj, a Formula 1 pilótái a múlt héten elhunyt Jules Bianchira emlékeztek.

A biztonsági személyzet JB17 feliratú táblával tisztelgett Bianchi emléke előtt
A biztonsági személyzet JB17 feliratú táblával tisztelgett Bianchi emléke előtt
Fotó: Europress/AFP

A felvezető kör után Massa rosszul állt a rajthelyre, így újabb felvezető kör és új rajt következett. Az élről induló Mercedesek pilótái elméláztak, az első helyről induló Hamiltont a két Ferrari és Rosberg is megelőzte, a második kanyarból már a két Ferrari fordult ki elsőként. Hamilton nem igazán találta a pályát az első körben, a tizedik helyre visszacsúszva kezdhette el a felzárkózást.

A rajt utáni pillanatok
Fotó: Europress/AFP

A 29. körben egy Force India szétesett: Hülkenberg első szárnya levált az autóról, a versenyző a gumifalnak csapódott. A törmelék miatt be kellett küldeni a pályára a biztonsági autót, a közönség pedig olyat láthatott, amit eddig soha: a biztonsági kocsi a bokszutcán keresztül vezette a mezőnyt, amíg a célegyenesben a pályamunkások takarítottak. A biztonsági autó mögött az élen haladó Ferrarik előnye eltűnt, a verseny újraindulása után Rosberg szinte azonnal megelőzte Räikkönent, aki motorproblémákkal küzdött, a finn később fel is adta a versenyt.

Nico Hülkenberg első légterelője leszakadt a célegyenesben
Nico Hülkenberg első légterelője leszakadt a célegyenesben
Fotó: Europress/AFP

A futam végére a második helyen autózó Rosberg és a harmadik helyen haladó Ricciardo tartogatott izgalmakat. Az ausztrál gyorsabb volt a németnél, aki mindenáron meg akarta tartani a második helyet. A párharc következmény egy koccanás lett, Rosberg defektet, Ricciardo pedig új orrkúpot kapott. Vettel végül megőrizte az első helyet, és megszerezte a Ferrari második futamgyőzelmét a szezonban. A német pilóta először nyert a Hungaroringen. A leintést követően a csapatrádión külön megemlékezett Bianchiról.

Köszönöm Jules, ez a te győzelmed is. Mindig a szívünkben maradsz, tudjuk, hogy előbb-utóbb te is ennek a csapatnak a tagja lettél volna. Köszönöm, fiúk!

A második és a harmadik helyen a két Red Bull ért célba, Kvjat–Ricciardo sorrendben. A pódiumon ők is az elhunyt Bianchinak ajánlották helyezésüket.

Sebastian Vettel és a győztesnek kijáró trófea
Sebastian Vettel és a győztesnek kijáró trófea
Fotó: Europress/AFP

 

Hatalmas tömeg látogatott ki a jubileumi Magyar Nagydíjra, az előzetes adatok szerint a tavalyinál többen váltottak belépőt a futamra, a nézőszám akár a kétszázezres rekordot is megközelítheti.

A mogyoródi pálya környékén borsos árakkal várták a büfék a szurkolókat. A sült krumpli adagjáért 800 forintot, a másfél literes ásványvízért 600-at, a sörért 800-at, a hamburgerért 1200-at, a gírosztálért pedig 2500 forintot kértek. Az M3-as autópálya mogyoródi szakaszán a futam után is erős volt még a forgalom, a rendőrök több utat is egyirányúsítottak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!