2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:50

Rossz rajt után mégis dobogóra állhatott Michelisz Norbert

Hír TV

2018. április 28., szombat 16:37, frissítve: szombat 18:13

Michelisz Norbert a harmadik helyen ért célba a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének első, szombaton rendezett futamán, amelyet a Hondával versenyző francia Yann Ehrlacher nyert meg. A győztes mögött csapattársa, az argentin Esteban Guerrieri lett a második.

A 33 éves Michelisz a kora délutáni időmérő edzésen magabiztos előnnyel szerezte meg az első rajtkockát, ám a startot nem kapta el igazán jól. A pilóta az első kanyarban már csak harmadikként fordult be, majd a következő kanyarig még két pozíciót veszített.

 
Fotó: Sóki Tamás / MTI
 

A magyar versenyző egy helyet azonnal javítani tudott az első körben, ezután viszont „beragadt” a harmadikként száguldó francia Yvan Muller (Hyundai) mögé.

Michelisz a 12 körös verseny szinte egész ideje alatt Mullert üldözte és támadta, aztán két körrel a leintés előtt a célegyenesben sikerült megelőznie riválisát, így végül dobogóra állhatott a magyarországi hétvége első futamán, számolt be az MTI.

 
A győztes Yann Ehrlacher (k) és Michelisz Norbert (j).
Fotó: Sóki Tamás / MTI
 

A szabadkártyával induló Nagy Dániel (Hyundai) hetedik, Tassi Attila (Honda) 19., Szabó Zsolt Dávid (Seat) pedig 22. lett, míg utóbbi csapattársa, Nagy Norbert nem tudta befejezni a versenyt.

A WTCR programja vasárnap egy újabb időmérő edzéssel, és további két futammal folytatódik a Hungaroringen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!