2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Risztov: A nagy hullámok után a kisimulás útjára lépett az úszószövetség

Hír TV

2018. március 30., péntek 22:56, frissítve: szombat 12:30

Az országos bajnokságon köszöntötték a visszavonuló Gyurta Dánielt. Az eseménnyel párhuzamosan megalakult az Olimpiai Bajnokok Testülete, elnöknek Risztov Évát választották.

Debrecenben tartották az Olimpiai Bajnokok Testületének alakuló ülését. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke azt mondta, az aranyérmes olimpikonok tudják igazán, mekkora munka kell a sikerhez.

„Én azt szeretném, hogy ez a testület véleményező testület is legyen, igenis vonjuk be a Magyar Úszószövetség döntéshozatalaiba, alkothassanak önálló kezdeményezéseket” – mondta az elnök.

Az Olimpiai Bajnokok Testülete egyhangúlag Risztov Évát választotta meg elnöknek. A kiváló úszó megtiszteltetésnek tartja a kinevezést, és örül, hogy épp Debrecenben választották meg, ő ugyanis a város első olimpiai bajnoka. A testület várhatóan évente két-három alkalommal fog ülésezni.

„Egy lendületes csapat jött össze, amely olyan javaslatokat és döntéseket szeretne hozni és segíteni a Magyar Úszószövetséget, amivel egy kicsit változást hozhat létre. A szövetség elindult a kisimulás útján, hisz az előző években elég nagy hullámok voltak körülötte” – nyilatkozta Risztov Éva.

Az alakuló ülés után nem sokkal az országos úszóbajnokságon köszöntötték az egyik bizottsági tagot, Gyurta Dánielt. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó a napokban jelentette be visszavonulását. Habár élsportolóként felhagyott az úszással, továbbra is a sportágban marad.

„Teljes értékű szavazó NOB-tagként azt gondolom, hogy ez felelősségteljes és rendkívül megtisztelő feladat számomra. Szeretném azt az energiát, azt a motivációt, amelyet eddig az élsportba belevittem, egy kicsit ide összpontosítani, és bízom abban, hogy itt is hasonló sikereket fogok tudni elérni, mint a sportban” – mondta.

A kiváló sportember pályafutása során mindent megnyert: kétszer volt Európa-bajnok, háromszor világbajnok, 2012-ben pedig a londoni olimpián világcsúccsal győzött 200 méter mellúszásban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!