2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Híradó 12:00

Rendbontás nélkül követelték Kubatov távozását

2016. július 31., vasárnap 12:26, frissítve: vasárnap 15:47

A Fidesz pártigazgatójának és alelnökének, Kubatov Gábornak a távozását követelték a Fradi-szurkolók a Ferencvárosi Torna Club éléről. A tüntetők visszautasítják Kubatov csütörtöki kijelentését, miszerint a tiltakozó Fradi-drukkerek mögött a Jobbik áll.

Kubatov Gáborhoz írtak leveleket a ferencvárosi szurkolók, a bajnokcsapat számos drukkere továbbra sem jár ki a csapat mérkőzéseire. Ellenzik a vénaszkenneres beléptető rendszert, valamint a szurkolói kártyát, de legfőképpen a klubvezetéssel nem értenek egyet. A Hősök terén is a politikusmentes Ferencvárosért tüntettek.

„Demonstrálni fogunk a Ferencváros hagyományait teljes mértékben eltipró elnökség ellen, illetve ami még ennél is fontosabb, demonstrálni fogunk a fradizmus mellett, mert úgy érezzük, hogy ezt a jelenlegi vezetőség teljes mértékben eltiporja, földbe nyomja, nem törődik vele, nem méltóak a Ferencváros vezetésére” – mondta Hamberger Ádám, a ferencvárosi szurkolók vezetője.

„Arra kérem, hogy ha van ideje, nézze meg, hogy ezeknek a tüntetéseknek – a Facebookon ezt meg lehet nézni – kik a támogatói. És kérem, tegye meg, hogy megnézi a parlamenti jegyzőkönyveket, amikor ott tárgyalás volt, hogy milyen törvényi változások szükségesek; akkor az ottani szurkolókat melyik politikai párt vitte be? Segítek: a Jobbik volt” – fogalmazott Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

A szurkolók visszautasították  a Fidesz alelnökének csütörtöki nyilatkozatát. „Én tudom, hogy Kubatov Gábor politikus, ugye az ország vezető pártjának egyik vezető politikusa, politikus klubelnök. Ezzel ellentétben a mi megmozdulásainknak semmi közük a politikához. Mi mindent a Ferencvárosért teszünk, és szeretném elmondani, hogy senki nem irányít minket, senki nem támogat minket politikailag, sem a Jobbik, sem az MSZP, sem az LMP, senki. Mi a politikától teljes mértékben függetlenek vagyunk. Minket a Ferencváros érdekel, és nem más” – fogalmazott Hamberger Ádám, a ferencvárosi szurkolók vezetője.

A drukkerek a Hősök teréről a Lendvai utcai Fidesz-székházhoz vonultak, amelynek épületére molinót feszítettek ki. Ezután a Népligethez mentek, ahol a 6-2-re végződő Ferencváros–Diósgyőr bajnoki mérkőzés második félidejében a stadionon kívülről szurkoltak. A demonstráció rendbontás nélkül ért véget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!