2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Rekordszámú résztvevővel számolnak a Balaton-átúszáson

Hír TV

2018. június 12., kedd 21:47, frissítve: kedd 22:34

A tervek szerint június utolsó szombatján kerül sor az idei Balaton-átúszásra, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg. A szervezők idén is a biztonságra helyezik a legnagyobb hangsúlyt.

Regisztráció, naptej a hátra és irány a Balaton: tavaly több mint 8 ezren vágtak neki az 5200 méteres távolságnak Révfülöp és Balatonboglár között. Idén a szervezők másfélszer ennyi, 12 ezer embert várnak. Kedvező időjárás esetén június 30-án tartják meg a versenyt, ha az időjárás közbeszól akkor vagy egy nappal vagy egy héttel később.

1500 szervező, 130-140 vitorlás, vízi mentők és rendőrségi hajók – így készülnek a Balaton-átúszásra. A szervezők szerint minden körülmények között a biztonság a legfontosabb szempont. „A Balatoni Hajózás ugye nem csak ezeket a szállító hajókat adja, kórházhajókat is biztosít. Tehát, hogyha valaki esetleg görcsöt kap, vagy valami más problémája van, akkor a vitorlásnál ezt jelzi, és kiszállítjuk őket a kórházhajóra és megfelelő ellátást biztosítunk nekik” – emelte ki Máth István, a BSI ügyvezető-versenyigazgatója.

„Nagyon örülnénk, hogyha tényleg megdőlne ez a 8700-as, 9 ezres rekord, úgyhogy hajrá!”

Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szerint a Balaton-átúszás rendszeres testmozgásra is ösztönöz, hiszen nyílt vízen ilyen távolság leúszásához több hetes felkészülésre van szükség, amit legtöbben a balatoni úszást követően sem hagynak abba.

„Ez lesz a következő hónapok-évek legnagyobb feladata, hogy egy kicsit kimozdítsuk az inaktív lakosságot, felnőtt lakosságot, és megpróbáljuk nagy tömegsportokra vagy szabadidős sportrendezvényekre elhívni, megszólítani őket. Erre nagyon jó lehetőség egyébként a Balaton-átúszás is” – fogalmazott az Emmi helyettes államtitkára.

Az esemény két nagykövete, Biros Péter háromszoros és Székely Bulcsú egyszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, akik szintén az úszók között lesznek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!