2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Rekordszámú nevező a Balaton-szupermaratonon

Hír TV

2018. március 22., csütörtök 18:56, frissítve: csütörtök 19:18

Rekordszámban, majdnem 3 ezren vesznek részt idén a Balatont megkerülő futóversenyen. A szupermaraton útvonalát a magas vízállás miatt több helyen módosítani kellett.

Plusz 5 fokban készülődtek csütörtök reggel a futók a siófoki rajtra. A Balaton-szupermaratonra idén rekordszámban neveztek, több mint 2700-an.

„A futásban mindig van szépség. Én még a Balaton körül sosem futottam, ez az első alkalom. Egy éve kezdtem a futást, és gondoltam, itt a lehetőség, akkor megragadom, és indulok párban a barátommal” – fejtette ki a verseny kezdete előtt egy nevező.

A Balaton-szupermaratonra 14 országból 100 külföldi versenyző érkezett. A mezőnyt félezer autóval kísérik a szervezők.

„Mi az Elszabadult Anyák vagyunk Zalaegerszegről, Katának és nekem is három gyermekünk van, és amikor eljárunk futni, akkor tényleg egy picit időt lopunk a családtól, és elszabadulunk tőlük, és most itt a Balaton körül fogjuk ezt megtenni négy napon át” – mondta egy hölgy.

A Balaton magas vízállása miatt több helyen is módosítani kellett az útvonalat.

„Kicsit izgulunk, hogy hány helyen van kinn a Balaton, mert ugye egy pár napja még sok helyen kinn volt, de hát a Balaton ilyen, minden évszakban más és más arcát mutatja. Az elmúlt 10 év alatt, amikor futottunk, szinte nem volt két egyforma nap, volt –3 fok és hóesés és 16 fokos kánikula, amikor mindenki rövidben futott, hát ez a szép ebben a versenyben” – emelte ki Kocsis Árpád, a 11. Spuri Balaton Szupermaraton versenyigazgatója.

A Balatont megkerülő verseny 196 kilométeres távját 350-en egyedül futják végig, 6-an közülük mind a tíz eddigi Balaton-szupermaratont teljesítették.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!