2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Rajt-cél győzelmet aratott Hamilton

2015. március 15., vasárnap 14:35, frissítve: vasárnap 14:46

Rajt-cél győzelemmel kezdte a Forma–1-es szezont a világbajnoki címvédő. Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat. A futamon csak tizenöt autó indult el.

Aggódó tekintet a McLaren és a Red Bull csapatfőnökétől. Mindkét istálló autója a bemelegítő körben adta meg magát. Műszaki hiba miatt Kvjat és Magnussen is idő előtt kiszállt a kocsiból.

A Manor-istálló nem készült a futamra, a Williamsszel Bottas hátfájdalmai miatt nem tudta vállalni a verseny.

Így csak tizenöt autóval rajtolt el az idénynyitó. Az élen a két Mercedes vágott neki az Ausztrál Nagydíjnak, a rajtot mindkét pilóta jól kapta el, a világbajnoki címvédő Hamilton maradt az első helyen, Rosberg szorosan követte. Az első kanyarban Raikkönennek ment neki az újonc Carlos Sainz, de a Ferrari folytatni tudta. Nem úgy, mint Maldonado, aki megpördült és a gumifalnak csapódott, majd a másik Lotus is feladta a versenyt. A negyedik körben Nasr megelőzte Sainzot és feljött az ötödik helyre a Sauberrel. A 12. pozícióért küzdött egymással Button és Perez, a harcból a mexikói jött ki rosszabbul, nekikoccant a McLarennek és megpördült. Az élen továbbra is Hamilton haladt Rosberggel a nyomában. A pontszerző helyen autózó 17 éves Max Verstappen alatt a 32 körben elfüstölt a Toro Rosso. A 41. körben Raikkönen szállt ki a versenyből, mert a csapat elrontotta a boxkiállást és nem rögzítették rendesen a bal hátsó kerekét.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon így végül a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott. Második csapattársa, Nico Rosberg lett, a dobogó harmadik fokára pedig a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel állhatott fel – most először a Ferrari színeiben. Az első három helyezettel ezúttal Arnold Schwarzenegger készített interjút. Hamiltonnal közösen idézték a Terminátor című film híres mondatát.

– Nos, ez nyilvánvalóan egy igazi öröm, hogy itt lehetek, köszönöm a rajongóknak, mindenkinek, aki ma eljött. A csapatom fantasztikus munkát végzett, és ez egy hihetetlen érzés, hogy a tavalyi kiesés után itt lehetek a dobogón, de ki van itt veletek, emberek? Azt hittem, magasabb a Terminátor – tréfálkozott egy kicsit a brit pilóta Arnold Schwarzeneggerrel, majd együtt mondták a Terminátor híres mondatát: I’ll be back.


A Forma–1es világbajnoki sorozat két hét múlva, Malajziában folytatódik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!