2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Óriási népszerűségnek örvend az Ultrabalaton

2015. május 30., szombat 18:21, frissítve: szombat 21:17

Elrajtolt Közép-Európa leghosszabb futóversenye, az Ultrabalaton. A Balatonaligáról induló résztvevőknek 32 óra alatt kell teljesíteniük a 220 km-es távot, azaz körbefutniuk a Balatont. A 9. alkalommal megrendezett verseny népszerűségét mutatja, hogy a hirtelen megnövekedett jelentkezés miatt már márciusban le kellett állítani a csapatok nevezését.

Folyamatosan indították a csapatokat Balatonaligáról. A több mint 200 egyéni induló már hajnalban elrajtolt, ők a 220 kilométeres futást vállalták. Idén összesen 6800-an álltak rajthoz egyedül vagy csapatban, hogy a Balaton körüli távot egymás között elosztva, 32 órán belül célba érjenek.

„Az Ultrabalaton több mint 32 szakaszból áll, ezért gyakorlatilag úgy gondoljuk, hogy bárki számára teljesíthető a táv, természetesen csapatban. Jelen állás szerint több mint 24 ezer liter vizet, 2 tonna banánt, 300 kiló szőlőcukrot vittünk ki az állomásokra, 43 ponton frissítjük a résztvevőket” – ismertette Zelcsényi Miklós, az NN Ultrabalaton fő szervezője.

Az Ultrabalatonra nevező csapatok többsége baráti társaság vagy munkahelyi kollégákból szerveződött csapat – több hónapig készültek a megméretésre. Sokak szerint a verseny csapatépítő tréningként is felfogható, hiszen a végére biztosan összekovácsolódnak a résztvevők.

„Vannak tapasztaltabb futók a csapatban, ők nyilván eddig is futottak, vannak olyanok, akik emiatt kezdtek el edzeni, ők néha kértek tanácsot, mi megadtuk nekik ezeket, megbeszéltük, hogy mennyit, hogy lenne jó futni, és ez alapján mindenki készült” – mondta Janicsák Enikő résztvevő.

Kerékpárral is lehetett nevezni az Ultrabalatonra, a biciklisek számára azonban ez nem volt verseny, ezért az idejüket sem mérték.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!