2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Óriási a tét a kajak-kenusaink számára Milánóban

2015. augusztus 18., kedd 17:30, frissítve: kedd 18:01

Tizenhét olimpiai kvótáért utazik a magyar kajak-kenu válogatott a milánói világbajnokságra. Az augusztus 19. és 23-a közötti eseményen a parasportolókkal együtt mintegy 50 magyar versenyző áll rajthoz.

Nagy a tét a versenyzők számára az idei gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon Milánóban. Az olimpiai kvóták 80 százaléka dől el az olasz városban, és vannak versenyszámok, ahol ez az egyetlen lehetőség a riói indulási jog kiharcolására.

„Eleve a nőknél is mi egy-két kvóta helyet, azt kell mondjam, hogy szándékosan elhagytunk, hiszen lesz ezekben pótkvalifikáció. A négyeseknél nincs erre lehetőség. Mind a kenuban, mind a kajakban, párosban és egyesben erre van jövőre még az Európa-bajnokságon lehetőség. Én nagyon bízom benne, hogy azért mindenki csúcsra jár, és megszerezzük a maximumot” – mondja Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke.

Maximálisan 17 olimpiai kvótát lapátolhatnak össze a magyarok Milánóban. Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója akkor lenne elégedett, ha a válogatott be is gyűjtené mind a 17-et. „Én elégedett a 17-tel lennék! Azt gondolom, hogy ha most 14-et sikerülne szereznünk, akkor megtalálnánk a módját, hogy azt a maradék három kvótát a pótkvalifikációs versenyek során megszerezzük” – nyilatkozta Csabai Edvin.

Kvóta abban az esetben szerezhető, ha a milánói világbajnokságon a négyesek és a kajak-kenu párosok az európai nemzetek közül az első hatban végeznek. Az egyeseknek ehhez az első nyolcban kell lenniük. A szurkolók a vb idején a Kajakkenuvilag.hu oldalon azonnal frissülő információkat kaphatnak a versenyszámokról és a versenyzőkről.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!