2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Olimpiai negyedik a magyar csapat

Hír TV

2018. február 20., kedd 16:27, frissítve: kedd 21:10

Negyedik lett a Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca összetételű gyorskorcsolyaváltó 3000 méteren a phjongcsangi téli olimpián. A kvartett a B döntő második helyén végzett, ám mivel az A döntőben két váltót is kizártak, meglett a pontszerzés. Férfi 500 méteren Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a futamát megnyerve a negyeddöntőbe jutott.

Hármas német siker született a phjongcshangi olimpia északi-összetett nagysáncversenyén: a győztes Johannes Rydzek sokáig kergette az élbolyt, végül pár száz méterrel a cél előtt óriási hajrát produkált, ezzel megszerezte első olimpiai aranyérmét. Az ezüstöt és bronzot két honfitársa, Fabian Riessle és Eric Frenzel gyűjtötte be.

A biatlon vegyes váltójában a franciák domináltak – tökéletes lövészet után nem kellett büntetőkört futniuk, így 1 óra 8 perc 34 másodperc alatt szerezték meg az aranyérmet. A befutó Martin Fourcade ezzel pályafutása ötödik olimpiai aranyát szerezte.

Folytatódott a jégkorongtorna is: Finnország a negyeddöntőbe kerülésért játszott Dél-Koreával. A házigazdák sokáig meccsben is voltak a finnekkel, ám végül beigazolódott a papírforma: az északi gárda 5-2-re győzött, és készülhet a negyeddöntőre Kanada ellen.

Drámai finálét rendeztek a női 3000 méteres rövid pályás gyorskorcsolya váltóversenyében – a kanadai és kínai váltó egymással küzdöttek az aranyért, ám egy bukás megnehezítette a dolgukat. Végül mindkét váltót kizárták, és a házigazda koreaiak nyerték az aranyat. Ez azt is jelentette, hogy a B döntőben második helyen végző magyar váltó a negyedik lett ebben a számban.

A koreaiaknak ez volt a negyedik aranyérmük, az Egyesült Államokat pedig immár a franciák is megelőzik, nekik eggyel több ezüstérmük van. Az éremtáblázat első helyét a norvégok vették át Németországtól: az északi ország versenyzői 11 arany, 10 ezüst és 8 bronzéremmel várják a folytatást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!