2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Olimpia 2024: Berlin vagy Hamburg?

2015. március 10., kedd 20:50, frissítve: kedd 21:37

Hétfőn dönt a Német Olimpiai Bizottság, hogy Hamburg és Berlin közül melyik várost javasolja a 2024-es nyári játékok rendezőjének. A lakosság véleményét telefonos közvélemény-kutatással kérték ki.

Hamburg került előnybe az olimpiai pályázat versenyében, Németországban. A telefonos közvélemény-kutatás adatai szerint a helyi lakosok 64 százaléka támogatja a kikötőváros kandidálását. „Ami engem illet, Hamburg a legszebb város a világon. Szeretném, ha erről mindenki meggyőződne. Ezért örülök, hogy Hamburg is pályázott az olimpiára” – mondta egy helyi lakos.

A vetélytárs Berlinben 55 százalék a támogatottság a 2024-es nyári olimpia megrendezésére. „Ha figyelembe vesszük a számokat, a tényeket, az adatokat, nem lehet más következtetésre jutni, csak arra, hogy Hamburg végzett jobb eredménnyel. De Berlin még utolérheti” – mondta Alfons Hörmann, a Német Olimpiai Bizottság elnöke.

A Német Olimpiai Bizottság azonban nem a közvélemény-kutatás alapján dönt. Az elnökség hétfőn jelenti be álláspontját. „Nos, az biztos, hogy különbség van a számokban, ez igaz. De mindig azt mondtuk, hogy nem ez az egyetlen kritérium. Hétvégén megvitatjuk a szövetségekkel és a szakértőkkel, és az elnökség javaslatot tesz, majd a közgyűlés dönt” – mondta Michael Vesper, a bizottság főigazgatója.

A végső határozatot március 21-én hozzák meg. A német városok mellett Boston és Róma jelezte eddig hivatalosan részvételi szándékát.


A Magyar Olimpiai Bizottság javasolta Budapest városának hogy vizsgálja meg a 2024-es magyar olimpia megrendezésének lehetőségét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!