2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Ő most a legértékesebb játékosa az NBA-nek

2015. május 5., kedd 11:50

Stephen Curry lett az MVP, azaz az alapszakasz legértékesebb játékosa az észak-amerikai profi kosárlabdaligában. A Golden State irányítója meghatódva vette át az elismerést a kaliforniai Oaklandben.

A Golden State irányítóját, Stephen Curryt választották az újságírók az észak-amerikai profi kosárlabdaliga alapszakaszának legértékesebb játékosának. A sportoló a díj átvétele után elérzékenyülve mondott köszönetet édesapjának, aki korábban szintén NBA-játékos volt.

„Szeretném nagyon szépen megköszönni neked, mert te vagy a példa előttem, hogy milyennek is kell lennie egy igazi profi játékosnak a pályán és azon kívül is. Előttem van a karriered, sok mindenre emlékszem belőle, és igyekszem követni téged. Ez nagyon sokat jelent nekem” – fogalmazott a kosárlabdázó.

A 27 éves Curryvel a pályán a Golden State 67 győzelemmel nyerte meg az alapszakaszt az NBA-ben. Curry közel 24-es pontátlagot produkált, emellett pedig meccsenként 7,7-es gólpasszátlaggal büszkélkedhet. Az oaklandiek irányítója 286 sikeres hármasával megdöntötte saját ligacsúcsát, de büntetőzni is 91,4 százalékos biztonsággal tudott az alapszakaszban, ami szintén rekord. Stephen Curry egyébként a Warriors történetének második MVP-je: a szavazáson a houstoni James Hardent és a clevelandi LeBron Jamest utasította maga mögé.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!