2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nőttek Michelisz dobogós esélyei a Hungaroringen

2015. április 30., csütörtök 20:05, frissítve: csütörtök 20:05

Dobogóra állna a hétvégi, hungaroringi túraautó-világbajnoki futamon Michelisz Norbert. A magyar versenyzőt egy szabály is segítheti abban, hogy három év után újra győzzön hazai közönség előtt. A WTCC magyarországi futama szombat reggel kezdődik a szabadedzésekkel, de az autós versenyhétvége már pénteken indul a budapesti Nagy futammal.

A WTCC-ben most lép életbe a Citroeneket érintő tömegkompenzáció, amely miatt 60 kilóval nehezebbek lesznek. A szabály növeli a Hondával versenyző Michelisz esélyeit, főleg úgy, hogy a magyar pilóta autóján most debütálnak az új aerodinamikai fejlesztések.

„Hatvan kiló tömegtöbblet körülbelül egy másodperc hátrányt jelent a Hungaroringen. Ha ehhez hozzávesszük az új első lökhárítót […], akkor valahol 1 és 1,2 másodperc között kell hogy ledolgozzuk a hátrányt a Citroenhez képest. Ha végignézünk az első két versenyhétvégén, akkor egy körön pont ennyi volt a lemaradás. Ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy nagyon ügyesen játszottak eddig a francia márkánál, mert mindig amikor mi fejlődtünk, akkor hirtelen ők is találtak valamit. Elméletileg önerőből képesek kell hogy legyünk a jó szereplésre a hétvégén” – mondta Michelisz Norbert.

A Hungaroringen 2011-től rendeznek túraautó-világbajnoki futamot, ami a magyar versenyző miatt is egyre népszerűbb. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: idén is sok nézőt várnak a versenyhétvégére. „Michelisz Norbi mint sportembernek, mint a magyar autósport leghúzósabb egyéniségének a sikerei nagyon fontosak. Igen fontos az az elismerés, amelyet kapunk a jogtulajdonostól, hiszen mindig nagyon jó futamot rendezünk, és bízunk benne, hogy még sokáig rendezhetünk ilyen futamokat. Úgy gondolom, a pálya tökéletes állapotban várja a versenyzőket” – fogalmazott Gyulay Zsolt.

Nagy futam

A WTCC első szabadedzését szombaton reggel tartják, de az autós versenyhétvége már pénteken beindul a budapesti Nagy futammal. A belvárosban a Ferrari világbajnok pilótája száguldozik. Kimi Raikkönen mellett a Red Bull istálló Formula 1-es gépeivel David Coulthard és Danyiil Kvjat indul a Lánchíd és az Erzsébet híd között kialakított pályán. A légi bemutatóról Besenyei Péter és Veres Zoltán műrepülő gondoskodik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!