2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nincs könnyű helyzetben a Paris Saint-Germain

2015. április 15., szerda 16:51, frissítve: szerda 16:58

Zlatan Ibrahimovic nélkül próbál meg előnyt szerezni a Paris Saint-Germain a labdarúgó-Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A francia csapat a Barcelonát fogadja a párharc első összecsapásán. A katalánok gólgazdag mérkőzésre számítanak. A másik mai találkozón a FC Porto otthonába látogat a Bayern München.

A csoportkörök után ismét Párizsba látogat a Barcelona. Két éve is ők játszották az egyik negyeddöntőt, akkor a katalánok maradtak versenyben. „Az elmúlt években volt lehetőségünk többször is játszani a PSG-vel. Mindig bizonyították, mennyire erős és jó csapat. Ez tette őket az egyik esélyessé. És az is tény, hogy legyőztek egy másik nagy esélyest, a Chelsea-t” – nyilatkozta Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

Zlatan Ibrahimovic csak az edzésen vehetett részt; az előző fordulóban kiállított svéd csatár nem az egyetlen hiányzó a Paris Saint-Germain kezdőjében: nem lesz ott az olasz válogatott Verratti és a brazil David Luiz sem.

„Fontos játékosok hiányoznak majd az ellenfél csapatából, de Ibrahimovic nélkül is le tudtak győzni minket, amikor ő játszott, akkor meg mi vertük meg őket. Nyilván kulcsjátékosok hiányoznak, de azért így is jó csapatuk van, és biztos vagyok benne, hogy megpróbálják megnehezíteni a helyzetünket” – tette hozzá a katalánok mestere.

Mindkét szakvezető gólgazdag mérkőzésre számít, a hazaiak trénere azt mondja, tanultak a korábbi hibáikból, jobban figyelnek a védekezésre.

„A Barcelona egy olyan csapat, amely bárhol képest gólt szerezni Európában. Olyan játékosaik vannak, olyan csapatuk, amivel bármikor képesek gólt szerezni. A csoportkörben, az első összecsapásunkon azt hittük, uraljuk a játékot, megszereztük a vezetést egy fantasztikus góllal, aztán egyből gólt kaptunk.És erre újra képesek, mert a játékosállományuk ugyanaz, ezért nekünk nagyon jól kell majd védekeznünk” – nyilatkozta Laurent Blanc.

A negyeddöntő másik találkozóján az FC Porto fogadja a Bayern Münchent. A két mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!