2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Nem jutottak ki az olaszok a vb-re

Hír TV

2017. november 13., hétfő 22:54, frissítve: kedd 12:17

Hatvan év után először nem sikerült kivívnia Olaszországnak a labdarúgó-világbajnokságon való részvételt. Gian Piero Ventura csapata 1-0-s összesítéssel kapott ki az európai pótselejtezőben Svédországtól. Ez volt egyébként Gianluigi Buffon kapuslegenda utolsó mérkőzése a nemzeti együttesben, a 175-szörös válogatott ikon sírva búcsúzott a közönségtől.

Az általában hangos és vidám olasz drukkerek most csendben hagyták el a milánói San Siro Stadion környékét a svédek elleni világbajnoki pótselejtező után. Olaszország ugyanis csak 0-0-s döntetlent játszott, így a hazai pályán aratott 1-0-s győzelemmel a svédek készülhetnek az oroszországi világbajnokságra.

Nem ez volt minden idők legjobb olasz válogatottja, de nem is volt nagy különbség az Európa-bajnoki kerethez képest. Ott mégis jobban játszottak. Azt hiszem, a motiváció volt a különbség – nyilatkozta egy szurkoló, Pietro Ballotta.

A mérkőzés lefújása után az olasz szövetségi kapitány megváratta a sajtó munkatársait, de nem azért, mert egyből lemondott volna a posztjáról.

Nem adtam be a lemondásomat, még nem is beszéltem a szövetség elnökével. Sajnálom, hogy elkéstem, de köszönetet akartam mondani mindenkinek a csapatból, mert nagyon kötődöm hozzájuk. A labdarúgásban az edzőé a felelősség. Akkor is, ha jönnek az eredmények, és akkor is, ha nem – függetlenül attól, hogy megérdemelt eredményekről van-e szó. Nyilvánvaló, hogy most is az edzőé a felelősség – közölte Gian Piero Ventura.

Az olasz játékosok közül többen, így a visszavonuló kapus, Gianluigi Buffon is, megsiratták a kiesést.

A svédek trénere érthetően boldog volt a párharc végén.

„A játékosaim ezen az estén egységes csapatként játszottak. Ma sok hős volt közöttük, de nagyszerűek voltak úgy is, mint csapat. Természetesen kicsit meg is vagyok lepve, de nyilvánvalóan nagyon elégedett vagyok a ma esti eredménnyel” – mondta Janne Andersson.

Olaszország 1958 után marad le ismét egy labdarúgó-világbajnokságról. Érdekesség, hogy azt a tornát éppen Svédországban rendezték.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!