2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Nem engedték be a Hír TV-t a diósgyőri stadionavató sajtótájékoztatójára

Hír TV

2018. május 5., szombat 18:16, frissítve: szombat 20:36

Füttyszó mellett tartottak stadionavatót Miskolcon. A diósgyőri focicsapat új otthonát a miniszterelnök még nem tisztelte meg, az átadóra küldött kormánybiztos végül trükkösen kerülte ki, hogy interjút adjon a Hír TV-nek. A fideszes polgármestert pedig kifütyülték a drukkerek.

Már a mérkőzés előtt egy órával rengeteg szurkoló gyülekezett a DVTK új stadionjának környékén. A diósgyőri drukkerek magukénak érzik a nemrég elkészült létesítményt.

A 13 milliárd forintból megépített 15 ezer férőhelyes arénát az eredeti tervek szerint február 2-án kellett volna átadni, de addigra nem fejezték be az építését. Később a március 3-i a Diósgyőr-Fradi meccsre ígérték, hogy elkészül a stadion, de ezt az időpontot sem tudták tartani. Végül Fürjes Balázs kormánybiztos május ötödikén adhatta át a miskolci arénát.

Az ünnepségen a miniszterelnök nem vett részt. Beszédet mondott viszont Miskolc fideszes polgármestere, de Kriza Ákost kifütyülték a szurkolók.

A kiemelt kormányzati beruházásként kezelt stadion üzemeltetésére a mai napig sem jelentkezett senki. Információink szerint 3 mérkőzés erejéig a klub kapta meg az üzemeltetést, utána azonban befektetőt kell találni. Szerettük volna megkérdezni Fürjes Balázstól, hogy hogyan oldják meg a helyzetet, a kormánybiztos azonban zárt ajtók mögött, a meghirdetett időpont előtt tartott sajtótájékoztatót, ahova a Hír TV-t nem engedték be.

Míg a korábbi stadionavatókon gálameccsekkel, vagy külföldi sztárcsapat vendégjátékával készültek, szombaton a Diósgyőr a Mezőkövesd csapatát fogadta, NB I.-es bajnokin. Ennek ellenére a jegyek már napokkal a megnyitó előtt elfogytak a mérkőzésre.

Végül a miskolci csapatnak nem sikerült győznie, 0-1-re kikaptak a Mezőkövesdtől, így pedig még mindig nem menekültek meg a kieséstől.