2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Negyedosztályú csapat is kap stadiont

Hír TV

2018. január 3., szerda 21:19, frissítve: szerda 23:25

Egerben is épül új stadion kormánytámogatásból. 2,4 milliárd forintos, sportinfrastruktúra-fejlesztést jelentettek be a városban. A kormányhatározat értelmében a támogatást a Szentmarjay Stadion és környezetének megújítására kapja a Borsodsport Invest Kft., együttműködésben a Eger Labdarúgó Sport Kft-vel.

Ennek keretében új 3500 férőhelyes arénát kap a jelenleg a negyedosztályban vitézkedő labdarúgóklub, valamint kétszintes, minden igényt kielégítő utánpótlás-akadémiát is építenek. A beruházás – a közbeszerzés lebonyolítását követően – várhatóan nyáron veszi kezdetét, és 2019-ben fejezhetik be.

A Fidesz egri országgyűlési képviselője szerint a fejlesztésnek köszönhetően a környékbeli fiatalok méltó körülmények között sportolhatnak majd. „A sport kiemelten fontos Egerben, de nemcsak ott hanem országosan is. Magyarország Kormánya a sporttal kapcsolatban három célt tűzött ki. Az első és a legfontosabb, hogy minden gyermeknek, minden fiatalnak meglegyen a lehetősége a mindennapi sportolásra és a mindennapi testnevelésre. Ugye, ezt lehetővé is tettük. Mára elmondható, hogy napi szinten több mint 1,2 millió gyermek és fiatal sportol” – mondta Nyitrai Zsolt.

(Fotó: Lénárt Márton)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!