2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Négy nap alatt közel 200 km-t teljesítettek a Balaton Szupermaratonon

Hír TV

2018. március 25., vasárnap 18:51

Célba értek a Balaton Szupermaraton versenyzői Siófokon. A négynapos rendezvény évek óta a tavaszi futószezon nyitányának számít. Az időjárás sokszor kiszámíthatatlan, a sportolók kaptak már havat, szelet, esőt és ragyogó napsütést is. Idén kegyes volt az időjárás hozzájuk.

Hatodszor nyerte meg egyéniben a Balaton Szupermaratont Steib Péter. A nőknél az ezen a versenyen először induló Cseke Lilla lett négy nap alatt közel 200 km-t futva a győztes.

„Fantasztikus volt az elmúlt négy nap, ha lehetne, én már holnap jönnék megint. Jó volt nagyon. Hogy milyen nehézségek voltak? Felkelni nehéz volt meg elindulni, meg közben fújt a szél, meg éhes voltam, de ezek ilyen mindennapi dolgok, tehát ehhez nem kell ilyen sokat futni” – mondta.

A futóversenyre 350 csapat nevezett, akik választhatták a teljes tókerülést vagy a kétnapos Félbalaton Szupermartont is.

„Ezen a rendezvényen mi mindig nagyon jól érezzük magunkat, ez a csapatunknak az összetartó tréningje a tavaszi futószezon előtt. Kiváló hangulatot kovácsolunk, nálunk ez mindig a barátságról szól, és akkor egymás határait feszegetjük a versenyek alatt” – mondta Németh Gábor, a Sashegyi Gepárdok tagja.

Évről évre népszerűbb a balatoni futóverseny, tavalyhoz képest 20 százalékkal többen, 2700-an álltak rajthoz idén. „Az első nap azért hullámzott a Balaton, és le is fagyott a part, nem tudtunk a tervek szerint onnan rajtolni, ahová beérkezünk a célba, de azon kívül, hogy hűvös volt, néha napsütésünk is volt, a tegnapi nap volt a leghidegebb egyébként, nagyon kellemetlen szél is fújt, szembeszél a futóknak, de hát azt mondtuk, hogy gyorsak voltak, és a menetszélnek köszönhetik ezt” – nyilatkozta Máth István versenyigazgató.

Az idei versenyen több mint 300 egyéni induló volt, hatan közülük eddig mind a 11 Balaton Szupermaratont teljesítették.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!