2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

NBA: megvédte címét a Warriors

Hír TV

2018. június 9., szombat 08:55, frissítve: szombat 13:20

Sorozatban harmadszor lett bajnok a Golden State Warriors. Az amerikai Oakland kosárlabdacsapata 108–85-ös, sima győzelmet aratott a Cleveland Cavaliers otthonában, és ezzel az NBA nagydöntőjének már a negyedik meccsén, vesztett mérkőzés nélkül lett bajnok.

Az oaklandi szurkolók a hazai stadionban követték a Golden State Warriors meccsét, ahol kedvenceik győzelmükkel ismét bajnoki címet szereztek. A kaliforniai sztárcsapat a Cleveland elleni nagy döntő negyedik meccsét is behúzta, a Warriors ezzel négy éven belül harmadik bajnoki címét szerezte. 

„Emlékszem, három éve is ebben a szobában ültem, és azt hittem álmodom. Remélem nem hangzik nagyképűnek, de azzal a tehetséggel és tapasztalattal, amit azóta szereztünk, most ez egy teljesen más érzés. Három éve nem hittem el, ami történik, most viszont határozottan elhiszem” – nyilatkozta Steve Kerr edző.

A döntő legértékesebb játékosa – tavalyhoz hasonlóan – ismét Kevin Durant lett, aki az utolsó meccsen is tripla-duplát ért el, 20 pontja és 12 lepattanója mellé kiosztott 10 gólpasszt is.

„Mikor valamit először tapasztalsz meg, és aztán újra átéled, nem érezheted ugyanazt. De tudni, hogy a munka, amit elvégeztél végül meghozza gyümölcsét, sokat jelent. Úgy érzem tettem valamit, ami jó energiákat hoz a Földre, mikor keményen dolgozom a meccseken” – mondta Durant.

A Cleveland is negyedszer jutott döntőbe az elmúlt négy szezonban, de ez már a harmadik elveszített döntőjük volt. A csapat sztárja, Lebron James a döntő utolsó három meccsén sérült kézzel játszott.

 

„Számomra nem lehet sikeres egy rájátszás, aminek a végén veszítesz. Törekedtem arra, hogy a legmagasabb szinten játsszak a lehető legtöbb meccsen. Rengeteg mérföld van a testemben, ez biztosan valami, amire emlékezni fogok” – fogalmazott Lebron James.

A döntő után is Cleveland sztárjára figyel majd a sportvilág, ugyanis elképzelhető, hogy csapatot vált a holtszezonban, de azt már hangsúlyozta, hogy olyan csapatnál akar játszani, ahol esélye lehet bajnoki címeket nyerni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!