2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Megvan Vettel első győzelme a Ferrarinál

,

2015. március 29., vasárnap 15:25, frissítve: vasárnap 15:47

Megszerezte első győzelmét a Ferrari színeiben Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok német pilóta nyerte meg a Forma–1-es Malajziai Nagydíjat. Az olasz istálló 2013 májusa után végzett ismét az élen. Vettel mögött a két Mercedes ért célba, a címvédő Lewis Hamilton lett a második, csapattársa, Nico Rosberg pedig a harmadik.

A rajt után Hamilton megőrizte vezető helyét és mögötte maradt a Vettel és Rosberg sorrend. Raikkönen Ferrarijához hozzáért Nasr Sauberje, a finn defektet kapott, így már a kör végén a boxban kötött ki. A negyedik körben Ericson kicsúszása miatt kellett riasztani a biztonsági autót. A kétszeres világbajnok Alonso McLarenje továbbra is gyengén muzsikál, a spanyol versenyzőt a 21.körben hívták ki a boxba, és később csapattársa Button is feladta a versenyt műszaki hiba miatt. A Ferrari viszont remekelt, Vettel jobb gumi taktikájának köszönhetően a pályán, tiszta körülmények között vette át a vezetést a Mercedestől. A két Red Bull egymással csatázott, a harcba belekeveredett Hülkenberg is, a vesztes végül Kvjat lett, aki koccanás miatt megpördült. Hasonlóan járt Grosjean, aki Perezt előzte volna, de a mexikói kilökte a Lotust a pályáról.

A négyszeres világbajnok Vettel először nyert Ferrari-színekben, míg az olasz istálló 2013 májusa, a német pilóta pedig novembere után nyert ismét futamot. „Már jó ideje nem voltam a legfelső fokon a dobogón, és ez az első alkalom a Ferrarival. Nagy változás történt a télen, a csapat szívesen fogadott, a szurkolók fantasztikusak. Én csak két futamot mentem még, de a hangulat nagyon jó. Nagyon büszke vagyok, hogy tisztességes és tiszta csatában vertük meg őket, nagyon jó autónk van, rengeteg a pozitívum, nagyon jó érzés” – mondta Sebastian Vettel.

Vettel mögött a két Mercedes végzett, Hamilton lett a második, csapattársa, Rosberg pedig a harmadik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!