2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Másodszor lett bajnok a Videoton

2015. május 4., hétfő 10:19, frissítve: hétfő 11:49

Története során másodszor lett magyar bajnok a Videoton labdarúgócsapata. A fehérváriak elsősége az után vált biztossá, hogy vasárnap este a Ferencváros csak döntetlent ért el a Pécs vendégeként, így a zöld-fehérek a hátralévő négy fordulóban már nem érhetik utol a Videotont a táblázaton.

Este 10 órára várták a városháza elé a szurkolókat Székesfehérváron, miután biztossá vált a Videoton bajnoki címe. A fehérvári ultrák negyedórával a köszöntés előtt csatlakoztak az ünneplő tömeghez. A játékosoknak a városházán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere gratulált a bajnoki címhez. „A bajnokcsapat játékosai ezután – a fehérvári hagyományok szerint – a városháza erkélyéről köszöntötték az ünneplő tömeget” – mondta Cser-Palkovics András.


A fehérváriak trénere, Joan Carillo először irányított vezetőedzőként csapatot, és rögtön bajnoki címmel mutatkozott be. A Videoton ráadásul több klubrekordot is átadott a múltnak a szezon során: sorozatban 10 mérkőzést nyert meg a bajnoki rajtot követően, valamint a csapat által eddig gyűjtött 67 pont is új klubrekord. A fehérváriak 26 forduló alatt csak egyszer szenvedtek vereséget, 62 rúgott góljuk mellé pedig mindössze 10-et kaptak, ami az európai bajnokságokat figyelembe véve is a legjobb mutatók között van. A Videoton ott van továbbá a Magyar Kupa döntőjében is.

A játékosok a polgármesteri köszöntés után kimentek a szurkolókhoz a városháza előtt felállított színpadra, és együtt ünnepelték a drukkerekkel a klub történetének második bajnoki aranyérmét.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!