2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Márton Anita világbajnok

Hír TV

2018. március 3., szombat 16:35

Megszerezte a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét Márton Anita a birminghami fedett pályás vb-n – a magyar súlylökő a világ idei legjobb eredményével győzött. Női 60 méteren elefántcsontparti dominanciát láthattak a nézők, a távolugrást egy kubai tinédzser nyerte, de egy hazai aranynak is tapsolhattak a stadionba kilátogatók.

A birminghami fedett pályás világbajnokság második napjára készülhettek az atléták pénteken.

Női hatvanméteres síkfutásban komoly elefántcsontparti dominancia alakult ki, végül Murielle Ahouré győzött a világ idei legjobbjának számító 6.97-tel – honfitársa, Marie-Josée Ta Lou ezüstérmet szerzett.

A férfiak távolugróversenyében is nagy csata alakult ki – itt végül a mindössze 19 éves kubai, Juan Miguel Echeverría szerezte meg az aranyat 8 méter 46 centiméteres ugrásával.

A birminghami közönség is örülhetett egy hazai aranyéremnek – a brit Katarina Johnson-Thompson nyerte az utolsó versenyszámot, a 800 méteres síkfutást, így összetettben is első lett.

A legszebb érmet azonban csak a versenynap végén adták át – a riói olimpián bronzérmes Márton Anita ellenállhatatlan versenyzéssel győzött a női súlylökés döntőjében, utolsó dobása 19 méter 62 centiméteresre sikerült, amely országos csúcs, és egyben a világ idei legjobbja – ez a magyar atlétika első világbajnoki aranyérme.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!