2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Már két NB I.-es csapat is a Mészáros-féle focimezben feszít

Hír TV

2018. július 19., csütörtök 14:42, frissítve: péntek 12:08

Bemutatták Mészáros Lőrinc új sportmárkáját, a 2Rule-t. Ilyen mezeket viselnek majd a szombati NB1-es rajton a Puskás Akadémia és a Szombathelyi haladás focistái is. Diósgyőrben viszont az utolsó pillanatban lefújták a mezcserét. A márkát gyártó céget tavaly decemberben jegyezték be. A vállalkozásnak egyelőre nincs honlapja, és vásárolni sem lehet a ruhákból.

Váratlan kérdéssel indította a mezbemutatót a Puskás Akadémia FC sajtósa, de a csapat védője frappáns válasszal vágta ki magát.

- Mit gondolsz, ezek a lendületes formák és vagány színek mennyire rettentik majd el a csatárokat?

- Hát remélem, hogy ebben a szép szerelésben úgy fogunk szárnyalni, mint a turulmadár.

A felcsúti csapat szombattól a 2Rule nevű sportszergyártó mezeiben játszik majd az NB1-ben. A márka tulajdonosa a Magyar Sportmárka Zrt, ami Mészáros Lőrinc vállalatbirodalmába tartozik. Nem csoda, hogy a felcsúti milliárdos vejéhez köthető Szombathelyi Haladás is ezt a márkát választotta.

A Diósgyőrnél viszont úgy tűnik marad a korábbi szállító. A DVTK sajtófőnöke a Hír TV-nek szerdán nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést, hogy a piros-fehérek is 2RULE mezben folytatnák. Információnk szerint az új beszállítót Miskolcon is csütörtökön jelentették volna be, a rendezvény viszont elmaradt, a csapat ugyanis nem írta alá a szerződést. A válogatottnál sem lesz mezcsere, legalább is addig, amíg él az Adidas és az MLSZ közti szerződés – húzta alá az MLSZ szóvivője.

A nagyobb magyar csapatok általában úgy szerződnek a gyártókkal, hogy az első csapat mezeit ingyen kapják, és csak az utánpótlás csapatok öltözékéért és az egyéb mezekért kell fizetniük.

„Ilyenkor a profi csapatoknak akkor éri meg, hogyha egyrészt azokért a mezekért, amikért esetleg fizetni kell, mondjuk ugye az utánpótlás csapatok mezeiért, arra valamilyen kedvezményt kapnak, vagy akár mondjuk az első csapat mezét olcsóbban is megkapják. Nyilván itt tudva azt, hogy azért nagyon sok céges gazdasági összefonódás van klubtulajdonosok és az új márkának a tulajdonosi köre között, itt esetleg egyéb üzleti tranzakciók is megfontolhatók lehetnek” – fogalmazott Szabados Gábor. A sportközgazdász emlékeztetett: a tao forrásokból egyre több csapat tud mezeket vásárolni, az új sportszergyártó minden bizonnyal ezt is figyelembe vette, amikor piacra lépett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!